Varkenshouderij

Nieuws

Stijgende vraag naar Topigs-Piëtrain in Duitsland

Nottuln - Fokkerijorganisatie Topigs-SNW ziet de vraag naar Piétrain-select eindberen stijgen. In april 2014 lagen er 396 van deze beren op de KI-stations in Duitsland. Op dit moment zit dit aantal tegen de zeshonderd.

Dat maakte directeur Eduard Eissing onlangs bekend tijdens de jaarvergadering van Topigs-SNW in Nottuln (D). Topigs-SNW verwacht dat de vraag blijft stijgen. Daarom bouwt het bedrijf in de deelstaat Hessen een nieuw Piétrain-fokbedrijf met 250 zeugen. Het aantal verkochte doses eindbeersperma steeg van 633.000 stuks in 2013 naar 817.000 stuks in 2014.

Topigs-SNW verkocht in 2014 105.000 opfokzeugen, evenveel als in 2013. Volgend jaar introduceert Topigs-SNW de TN 70-zeug op de Duitse markt. Deze kruising van Landras en York wordt nu getest. Volgens TopigsNorsvin blinkt deze zeug uit in vruchtbaarheid en moedereigenschappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.