Varkenshouderij

Nieuws laatste update:4 sep 2015

Jansen (NVV): blij met steun van Kamer

Den Haag - Een belangrijk deel van de Tweede Kamer is doordrongen van de problemen in de varkenshouderij. VVD, CDA, SGP, ChristenUnie en PVV hebben hun steun betuigd aan de varkenshouderij, en dat is winst, zegt voorzitter Ingrid Jansen van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders na afloop van het debat in de Tweede Kamer.

"Ik ben echter minder tevreden over de antwoorden van de staatssecretaris. Ze heeft eigenlijk hetzelfde gezegd als vorige week, toen we met haar spraken."

Concreet heeft het overleg weinig tot niets opgeleverd. "Het is nu aan de Tweede Kamer om zijn tanden ook te laten zien. Laten we hopen dat dat gebeurt. "Aan de varkenshouders heeft het niet gelegen. We hebben in groten getale de urgentie van het probleem laten zien. Dat is wel doorgekomen. Ik denk dat een meerderheid in de Tweede Kamer op de hand van de sector is."

De varkenshoudersvakbond zal maandag mee demonstreren met Europese boeren in Brussel.

Of registreer je om te kunnen reageren.