Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Hilckmann verlaagt toch 4 cent

Nijmegen - Vleesconcern Hilckmann heeft na het terugtrekken van de beursprijs zijn varkensnotering toch met 4 cent verlaagd. De notering van Hilckmann daalt daarmee naar €1,41 per kilo geslacht gewicht.

De publicatie van de beursprijs voor vleesvarkens op vrijdagavond veroorzaakte onrust onder varkenshandelaren en varkenshouders. De prijsverlaging met 4 cent op basis van de inbreng van dertig varkenshandelaren riep vraagtekens op bij een deel van de achterban. Handelsorganisatie Vee & Logistiek had ook niet direct een verklaring voor de prijsdaling en besloot zaterdagochtend tot het intrekken van de notering. Maandagochtend wordt een nieuwe  notering opgesteld.

Ondanks de ophef omtrent de beursprijs besloot Hilckmann zaterdagochtend zijn varkensnotering met 4 cent te verlagen naar €1,41 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is een groot deel van de prijsstijging in de afgelopen vijf weken weer teniet gedaan. Hilckmann verhoogde zijn notering tussen week 33 en week 38 met 14 cent naar €1,45 per kilo geslacht gewicht.

Laatste reacties

 • boerderij1

  Hilckmann is alvast aan het sparen voor een nieuw slachterij. Helaas als het zo doorgaat zijn er dan geen varkens meer.
  Tip: bouw een schapenslachterij!

 • chila

  Misschien willen ze vlees gaan invriezen met subsidie !!

 • slutter

  Hilckmann slaat door.......en treedt komende week terug op haar schreden.

Of registreer je om te kunnen reageren.