Varkenshouderij

Nieuws

Frankrijk start nieuw label 'Le Porc Francais'

Rennes - Onder de naam Le Porc Français probeert de Franse varkenssector de vleesconsumptie in eigen land te stimuleren. Dat verklaart Paul Auffray, voorzitter van de Franse federatie van varkensboeren.

Het label wordt door de hele keten omarmt, inclusief de supermarkten.
Voor de consument is duidelijk dat het vlees komt van dieren die in Frankrijk zijn geboren. Volgens Auffray is dit een garantie voor voedselveiligheid en goed voor de lokale economie.
Het herkomstlabel en meer publiciteit, zoals open dagen op varkenshouderijen, moet de Franse consument bewegen meer vlees te eten. Net als in veel andere Europese landen wil Frankrijk de varkensvleesconsumptie van Frans varkensvlees stimuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.