Varkenshouderij

Nieuws

Beursprijs varkens stijgt 6 cent

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens stijgt met 6 cent naar €1,40 per kilo geslacht gewicht. Vleesconcern Hilckmann verhoogt zijn prijs met 5 cent naar €1,43 per kilo. De aantrekkende varkensmarkt lijkt ook de biggenmarkt een beetje vlot te trekken.

Het aanbod op de varkensmarkt is op dit moment iets kleiner dan normaal. Bovendien neemt de vraag naar varkensvlees toe. Duidelijk merkbaar is dat de vakantieperiode achter de rug is. De consumenten kopen weer meer vlees, maar nog belangrijker is dat de vleesverwerkende industrie de productie weer heeft hervat.

In Duitsland resulteerde deze situatie woensdag al in een prijsverhoging van 6 cent naar €1,45 per kilo geslacht gewicht. Ook de internetveiling van de Duitse varkensbeurs deed er vrijdag nog een schep bovenop. Daar ging het gemiddelde prijsniveau nog eens 4 cent omhoog naar €1,54 per kilo. Deze internetveiling heeft de afgelopen 3 weken al een prijsstijging laten zien van 14 cent. De Duitse slachterijen verhoogden hun prijzen in deze periode met 10 cent per kilo.

De verbeterde varkensmarkt trekt nu ook de biggenmarkt uit het slob. Dat gaat nog niet hard, voorlopig zien de Nederlandse biggenhandelaren een prijsverbetering van 50 cent per stuk. De beursprijs voor biggen komt daarmee op €23 per stuk.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

 

Of registreer je om te kunnen reageren.