Varkenshouderij

Nieuws 8 reacties

Beursprijs varkens verder onderuit, Hilckmann min 5

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens is voor de tweede achtereenvolgende week met 4 cent verlaagd. De beursprijs keldert daarmee naar €1,35 per kilo geslacht gewicht. Hilckmann verlaagt met 5 cent naar €1,36 per kilo. Ook de biggenprijs krijgt een tik te verwerken, verwachten de Nederlandse biggenhandelaren.

De omvang van de prijsdaling vorige week wekte veel verbazing onder handelaren en varkenshouders. Op grond van onduidelijkheid omtrent de notering werd deze toen op zaterdag ingetrokken. Na overleg op maandag werd de prijsverlaging alsnog doorgevoerd. Mede op grond van de gang van zaken rond de notering vorige week, maakte vleesconcern Vion bekend eind dit jaar met een nieuw prijssystematiek te komen.

De Nederlandse beursprijs was vorige week de eerste met een prijsverlaging van 4 cent. Daarna volgde ook andere partijen met lagere prijzen. Op woensdag gingen de prijzen in Duitsland zelfs met 6 cent omlaag naar €1,42 per kilo geslacht gewicht. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) zag het gemiddelde prijsniveau in de afgelopen twee weken met 7 cent dalen naar €1,45 per kilo.

De slechte gang van zaken op de varkensmarkt slaat ook de bodem weg onder de biggenprijs. In een moeizame markt bleef de beursprijs van de biggen de laatste weken stabiel op €23 per stuk. Voor de komende week rekenen de biggenhandelaren echter op een prijsdaling van €1, waarmee de biggenprijs wegzakte naar het laagste niveau dit jaar.

 

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

 Laatste reacties

 • A. de Koning

  volg hilckmann maar de betrouwbaarse bron

 • A. de Koning

  de biggen hadden ze met een daalder moeten verhogen

 • boerkebrabant

  wie er nog aan hilkcmann leverd die spoort nie, of ze worden extra bij betaald

 • producent

  Het is markt werking, er zijn te veel varkens maar dat begrijpen een hoop varkenshouders nog steeds niet. Als de voerleverancier klaagt over de prijs die te laag is en dat ze er geld op toeleggen is geen enkele varkenshouder die zegt ik doe er wel een euro per 100 kg bij.

 • John*

  die voermolen kunnen ze wel stilzetten en dag erop komt er al geen brok meer uit. bij een varken werkt dan niet zo helaas.

 • Vhouder

  producent je hebt gelijk maar wat gaan of kunnen we er aan doen

 • producent

  zie hoe de kalverhouderij dit probeert te sturen door een veel langere leegstand aan te houden. Op deze manier neemt het aanbod vanzelf een keer af. Als er niets gaat gebeuren in de onze sector dan gaat het op deze manier fout. Prijsafspraken maken met supers in een overvolle aanbiedingsmarkt is gedoemd te mislukken.

 • Knorretjes

  Snap niet dat ze schrijven dat er geen vertrouwen is om biggen op te leggen. Heb meer vraag van de handelaar dan ik heb zitten...

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.