Varkenshouderij

Nieuws 3649 x bekeken

Beursprijs varkens stevig omlaag

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens heeft een groot deel van de prijsstijging in de afgelopen weken weer moeten prijsgeven. De notering voor de komende week gaat met 4 cent omlaag naar €1,39 per kilo geslacht gewicht.

In de afgelopen week tekende zich al af dat de varkensprijs voorlopig aan zijn plafond zat. De stevige prijsdaling van de beursprijs geeft aan dat de varkenshandel deze situatie al voorbij is. Met min 4 cent levert de beursprijs al een fors deel in van de prijsstijging van 14 cent die met moeite bijelkaar werd geschraapt in de voorbije 4 weken.

In Duitsland hielden de Vereinigungspreis en de Duitse slachterijen het nog wel droog met een prijsstabilisatie op €1,48 per kilo geslacht gewicht. Het aanbod neemt daar weliswaar toe, maar de dieren werden nog goed opgenomen door de slachterijen. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs leverde vrijdag een prijsdaling op van 1 cent naar €1,51 per kilo geslacht gewicht.

Op de zeugenmarkt heeft de ontwikkeling van de varkensmarkt vooralsnog geen effect. Daar blijven de prijzen stabiel. Ook bij de biggen is er geen effect te bespeuren. Daar weet de markt zich niet los te wrikken van een moeizame afzet. Voor de komende week rekent de Nederlandse biggenhandel op een gelijkblijvende prijs. De beursprijs blijft daarmee op €23 per stuk.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

 

Of registreer je om te kunnen reageren.