Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Varkens, zeugen en biggen stabiel

Zoetermeer – In het prijzengeweld op de varkensmarkt treedt de rust in. In ieder geval voor even, want over de hele linie worden stabiele prijzen afgegeven door de noteringscommissie van de Beursprijs.

De beursprijs voor vleesvarkens stabiliseert op €1,29 per kilo geslacht gewicht, ofwel €1,01 per kilo levend gewicht. Vorige week werd de prijs plots met 3 cent per kilo verlaagd. Daarmee daalde de beursprijs iets meer dan de Vereinigungspreis in Duitsland, maar iets minder dan de Duitse slachterijen. Afgelopen woensdag ging de Vereinigungspreis nog een cent verder omlaag. De Duitse slachterijen gaven geen krimp en hielden hun verlaging van vijf cent in de week ervoor overeind.

Aan de prijsdaling bij de biggen lijkt eindelijk een eind te komen. Voor de komende week voorzien de Nederlandse biggenhandelaren een stabilisering van de prijs. De beursprijs voor biggen blijft daarmee op €22,50 per stuk. Bij de zeugen blijven de prijzen al wekenlang onveranderd.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

 

Laatste reacties

 • Knorretjes

  Komende  week lever ik geen biggen, worden anders te licht. Dat tekort gaat zich  vanzelf vertalen in betere prijzen voor varkens en biggen.

 • Roelofenrenate

  Hier ook geen biggen deze week, ze zakken onder de 20 kg

 • John*

  Hier komende week ook flink uitladen en dan zitten we ook onder de 22 kg.. eindelijk weer lucht op de biggenmarkt?

  nouja voor de biggenprijzen weer kan klimmen zullen de vleesvarkenshouders weer geld moeten verdienen. hoor dat er grote betalingsachterstanden zijn bij het betalen van de biggen...

  over 4 maanden weten we het of dit krapper aanbod gaat leiden tot betere prijzen en we een beter 2016 tegenmoet gaan.


Of registreer je om te kunnen reageren.