Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Topigs Norsvin steekt €19 miljoen in onderzoek

Helvoirt – Topigs Norsvin wil de komende jaren de genetische vooruitgang verdubbelen en heeft daarvoor een budget beschikbaar van bijna €19 miljoen.

Hans Olijslager, Technisch Directeur van Topigs Norsvin schrijft in het magazine 'Keten DNA' dat de fokkerijorganisatie naast efficiënt produceren ook duurzaamheid en innovatie een belangrijke basis en fokkerijdoel vindt voor de toekomst. Met het budget voor onderzoek en productontwikkeling zet de organisatie vooral in op het terugdringen van berengeur, bigvitaliteit, robuustheid en levensduur.

Economische waarden

"In Nederland en andere Europese landen zijn thema's als welzijn en huisvesting belangrijk, maar in de VS, China en Brazilië wordt vooral gekeken naar economische waarden als voerefficiëntie. Via Genomic Selection, onderzoek via DNA, kunnen dieren in de toekomst van tevoren geselecteerd worden op geschiktheid voor bijvoorbeeld groepshuisvesting", verklaart Olijslager.

Laatste reacties

  • w v gemert


    Te laat en te veel onzin, als je duurzaamheid en inovatie een belangrijke basis in je fokkerijdoel hebt staan zie ik dit als populaire kretelogie, en inhoudsloos. Vlees percentage, groei aantal biggen de vitaliteit en het weerstandsvermogen daar lopen ze mee achter en dat moeten ze inlopen in gewone boerentaal.  

  • brabantsduitserke

    wat gaat Hans doen met navelbreuken is daar ook een budget voor?

Of registreer je om te kunnen reageren.