Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Supermarktketen Rewe Group uit vlees van onverdoofd gecastreerde biggen

Keulen- De Duitse grootgrutter Rewe Group stapt met ingang van 2017 uit de verkoop van vlees van onverdoofd gecastreerde varkens.

Het initiatief betreft vleesproducten onder de huismerken van het Rewe-concern en is het eerste in de praktijk omgezette onderdeel van een dinsdag gelanceerd 'model voor de veehouderij van de toekomst', zo laat het concern weten. "Dit model documenteert voor welke waarden de Rewe Group staat en beschrijft waardoor zich een duurzamere productie van dierlijke levensmiddelen voor alle huismarkten dient te onderscheiden."

Vijf vrijheden van de Farm Animal Welfare Council

De bedoelde waarden wil het concern samen met de contractleveranciers en de daartoe behorende landbouwbedrijven en andere stakeholders verder ontwikkelen. Basis voor het model zijn de z.g. vijf vrijheden van de Farm Animal Welfare Council van het Britse landbouwministerie: vrij van angst, stress en lijden, pijn, blessures en ziektes, alsmede de vrijheid om het natuurlijke gedragspatroon te volgen.

Tot de Rewe Group horen behalve de Rewe-supermarkten winkelketens als Billa, Penny en Temma.

Concurrent Aldi Süd ging Rewe onlangs voor met een besluit om geen vlees van onverdoofd gecastreerde varkens te verkopen.

Eén reactie

  • krulsaart

    vrij van angst, stress en lijden, pijn, blessures en ziektes, alsmede de vrijheid om het natuurlijke gedragspatroon te volgen.

    Geldt dat voor de boer of voor het varken?

    Ik ben bang dat het welzijn van de boer door alle zogenaamde fatsoensrakkers steeds meer vergeten wordt...

Of registreer je om te kunnen reageren.