Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Beursprijs stijgt 4 cent, Hilckmann +5

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens stijgt met 4 cent naar €1,34 per kilo geslacht gewicht. Vleesconcern Hilckmann doet er nog een cent extra bij op en verhoogt de prijs 5 cent naar €1,38 per kilo geslacht gewicht. Voor de biggen verwachten biggenhandelaren desondanks een onveranderde prijs.

Eerder deze week gaven de Duitse Vereinigungspreis en de Duitse slachterijen het startsein voor een flinke verbetering van de varkensmarkt met een prijsverhoging van 3 cent per kilo naar €1,39 per kilo geslacht gewicht. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs gaf daarna vrijdagochtend het signaal af dat er nog meer in het vat zit. Het gemiddelde prijsniveau op deze veiling steeg met 6 cent naar €1,48 per kilo geslacht gewicht. Op deze veiling wordt een beperkt aantal varkens verhandeld, maar het wordt algemeen wel gezien als een thermometer die aangeeft hoe de markt er voor staat.

Het varkensaanbod in Duitsland is krap. Dalende slachtcijfers wijzen daar ook op. Daarnaast trekt de vraag ook flink aan nu de vleesverwerkende industrie na de vakantie weer op gang komt. De Nederlandse varkenshouderij profiteert hier ook van en lift mee op de verbeterende situatie in Duitsland. Ook in Nederland zorgt het einde van de zomervakanties voor een aantrekkende vraag naar vlees.

De aantrekkende markt heeft nog geen effect op de prijsvorming van de biggen, zo menen de Nederlandse biggenhandelaren. De beursprijs van de biggen gaat daarmee al de vierde week in op een prijsniveau van €22,50 per stuk.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

 

Eén reactie

  • Mtstermors1

    Nu er acties aan zitten te komen kunnen de prijzen opeens omhoog, raar? Proberen de wind uit de zeilen te halen. We worden gewoon gebruikt door de slachterijen. We moeten nu nog iets lichter gaan slachten dan komt er nog iets minder vlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.