Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Beursprijs varkens 3 cent omlaag

Zoetermeer – De beursprijs Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens is met 3 cent per kilo verlaagd naar €1,29 per kilo geslacht gewicht. De prijsdaling valt daarmee iets kleiner uit dan vooraf gevreesd.

De Duitse slachterijen hebben deze week nadrukkelijk de toon gezet met een prijsverlaging van 5 cent per kilo. Tönnies was de eerste die woensdag 5 cent van de prijs haalde. Het Duitse Vion GmbH volgde deze stap met een verlaging van 2 cent op woensdag en nog eens drie cent op vrijdag. Daarmee gingen de slachterijen veel verder dan de Duitse Vereinigungspreis die woensdag met 2 cent werd verlaagd naar €1,38 per kilo geslacht gewicht.

Met de prijsverlaging van 3 cent zakt de beursprijs in Nederland niet zo sterk als de Duitse slachterijnoteringen, maar de verlaging is wel groter dan die van de Duitse Vereinigungspreis. Daar komt bij dat de varkenshouders juist op hogere prijzen rekenden zodra de zomervakantie achter de rug zou zijn. Daarmee brengt deze prijsverlaging een pijnlijke slag toe aan de varkenshouderij.

In het kielzog van de varkensmarkt gaat ook de biggenmarkt verder onderuit. Voor de komende week voorzien de Nederlandse biggenhandelaren een prijsdaling van €1 per stuk. De beursprijs voor biggen komt met deze mutatie op €22,50 per stuk.

Alleen de zeugenprijzen blijven onveranderd.

 

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

Verwachte beursprijs voor biggen

Beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

 

Laatste reacties

 • Gesloten


  EN WAAR BLIJFT HILCMANN NU MET ZIJN ROEPPRIJS?????????

  IS DE MARKT WEER TE ONDOORZICHTIG, OF HEBBEN ZE AFGELOPEN WEEK TE WEINIG VARKENS AAN DE HAAK GEHAD??????

 • norbert79

  Tönnies kan er wat van!

 • Wim Toornstra


  Wel raar verhaal dat de varkens moeten zakken. De star leveranciersvan vion kregen vorige week het verzoek zoveel mogelijk varkens door te schuiven vanwege de grote vraag. En dan moet nu de prijs zakken???? Boertjes worden weer flink bij de bok gedaan.

 • mt

  Tijd van zoete koekjes bakken is voorbij er moet rendement gemaakt worden voor groot en klein!!!!!

 • glaasje

  #4 mt zeg maar hoe, tegen zo'n prijs val van ops en dows kun je niet tegen werken .

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.