Varkenshouderij

Nieuws

Afrikaanse varkenspest op groot bedrijf in Oekraine

Op een bedrijf met 61.800 varkens in Oekraine is de Afrikaanse varkenspest uitgebroken. Ruim 300 dieren op het bedrijf zijn aan de ziekte bezweken. Er zijn inmiddels 7.500 dieren geruimd.

De virusbesmetting is op 28 juli vastgesteld, meldt de internationale organisatie voor diergezondheid OIE. De oorzaak van de besmetting is niet bekend. Uit voorzorg is begonnen met de ruiming van varkens. Op 30 juli waren er 7.500 dieren gedood, maar dat aantal zou nog stijgen, aldus de OIE.

Het bedrijf is gevestigd in Kalyta. Om verspreiding tegen te gaan, is er controle op in het wild levende dieren en worden bedrijven gescreend. Daarnaast gelden quarantainemaatregelen en wordt het binnenlandse veevervoer strikter gecontroleerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.