VarkensNieuws

Actiegroep trekt samen op met LTO en NVV

Voorthuizen – De actiegroep ‘Eerlijke prijs agra’ sluit zich donderdag aan bij het protest van LTO en NVV, in Den Haag. Dat verklaart woordvoerder Liesbeth Vlastuin van de actiegroep.

Vlastuin zegt dat zij kiezen voor publieksvriendelijke acties. Burgers lastigvallen door bijvoorbeeld wegen te blokkeren, lijkt de actiegroep niet verstandig. De consument koopt het varkensvlees en mag zich daarom niet tegen de varkenssector keren, is de redenatie. Het doel is juist aandacht en steun te vragen bij Kamerleden en burgers voor de penibele financiële situatie in de varkenshouderij.

Resultaat zien

Vlastuin stelt dat haar actiegroep donderdag echt resultaat wil zien. Of een Kamermeerderheid die staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken alsnog beweegt de varkenssector met lastenverlichting tegemoet te komen. Of dat Dijksma onder druk van de Kamer met een pakket maatregelen naar haar Europese collega’s gaat, volgende week maandag tijdens de ministertop in Brussel.

De vergunning voor de actie was vandaag nog niet geregeld. Het plan is donderdag broodjes beenham uit te delen in Den Haag. Dat sluit aan bij het thema van de actie: ‘Als de boer toch niks verdient, dan geven ze het liever gratis weg’. De ontvangers van zo’n broodje krijgen de mogelijkheid een donatie te doen voor de voedselbank.

Veel animo

De animo voor demonstraties is groot, schat de NVV. Men verwacht echter geen honderden varkenshouders bij de actie. Daarvoor is ook geen ruimte op het Plein, bij de Tweede Kamer.

Beheer
WP Admin