Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Vion stuurt vrachtwagens weg om hitte

Boxtel - Slachterij Vion in Boxtel heeft tijdens de hitte vrachtwagens met varkens weggestuurd. Ze meldden zich te vroeg bij de slachterij, waardoor de situatie dreigde dat ze te lang moesten wachten voordat de wagens konden worden gelost.

De slachterij werkt met een strakke planning voor aanvoer van varkens, vertelt Pascal Pereboom van Vion. Dat schema kwam onder druk te staan tijdens de hitte. Varkenshouders wilden dat hun varkens 's morgens vroeg werden opgehaald, om zo te voorkomen dat te veel warmte de stal binnenkwam tijdens het laden.

Maximum wachttijd 2 uur

Door die maatregel kwamen veel vrachtwagens vroeg aan bij de slachterij in Boxtel, waar een maximum wachttijd geldt van 2 uur. "Vrachtwagens die te vroeg waren, hebben we niet toegelaten," aldus Pereboom. "We hebben de chauffeurs gezegd dat ze een seintje zouden krijgen als ze weer konden komen."

Koelere plekken in omgeving

De weggestuurde vrachtwagens konden in de omgeving wachten op koelere plekken die door de inspectiedienst NVWA waren aangewezen, veelal plekken in een bosrijke omgeving.

Asfalt nat houden

De slachterij nam extra maatregelen om de temperatuur rondom de wachtende vrachtwagens bij de slachterij te verminderen. Er werd gekoeld met ventilatoren. Voorts werd het asfalt nat gehouden met water, waardoor de temperatuur van de bodem daalde en er minder warmte opsteeg.

Vion overweegt overkapping

Vion denkt inmiddels na over structurele oplossingen. Zo overweegt ze om een overkapping te bouwen.

Laatste reacties

  • KGB

    zorg dat transporteurs ventilators in de veewagens in orde is. De helft is meestal kapot.Moet toch te regelen zijn of niet?!

  • derikx

    op warme dagen poetsen tussen 1400 n 2000, daarna weer opstarten tot 1400

Of registreer je om te kunnen reageren.