Varkenshouderij

Nieuws 4254 x bekeken

Prijsval varkens komt tot staan

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens stabiliseert op een prijsniveau van €1,32 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is een eind gekomen aan de forse prijsverlagingen in de afgelopen twee weken.

In twee weken tijd kelderde de beursprijs met 15 cent per kilo. Daarmee werd perspectief op betere prijzen in twee fikse klappen van 9 en 6 cent per kilo compleet weggevaagd. In de onzekerheid die daardoor ontstond werden varkens versneld aangeboden. Dit zette de markt extra onder druk.

In de loop van afgelopen week begon de markt te stabiliseren. Het aanbod in met name Duitsland neemt geleidelijk af, terwijl de stemming in de vleesafzet iets lijkt te verbeteren onder invloed van het mooie weer voor de verkoop van barbecueartikelen.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs liet vrijdag zelfs al enig herstel zien. Het gemiddelde prijsniveau ging daar 2 cent omhoog naar €1,46 per kilo geslacht gewicht.

Dit signaal kan de prijsdaling bij de biggen echter nog niet tot staan brengen. De Nederlandse biggenhandelaren voorzien de komende week een prijsverlaging van €1,50 per stuk. De biggenprijs komt daarmee op €26,50 per stuk.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

Verwachte beursprijs voor biggen

Beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.