Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Jacht op wilde zwijnen geopend

Epe – Vanaf 1 juli is de jacht op wilde zwijnen in Gelderland weer geopend.

Volgens Faunabeheer Gelderland moeten er dit jaar op de Veluwe ruim 3.800 wilde zwijnen afgeschoten worden. Het jachtseizoen begint op 1 juli 2015 en eindigt op 15 maart 2016. De gewenste stand in het voorjaar van 2015 is bepaald op circa 1.240 wilde zwijnen. Door de zachte winter is er voldoende voedsel voor de dieren en is de aanwas van jonge zwijnen enorm. Volgens tellingen komt het aantal wilde zwijnen dit zomer zonder afschot op 5.200 dieren. Om een hoog afschotresultaat te behalen moeten de maanden juli en augustus zo optimaal mogelijk worden gebruikt. Dan is het voedselaanbod op zijn schaarst. Het wilde zwijn kan grote schade toebrengen aan landbouwgewassen, fauna en verkeersveiligheid. Ook kunnen de zwijnen dierziektes overbrengen op landbouwhuisdieren.

Laatste reacties

  • veldzicht

    En Thieme maar tegen de jacht zijn,het regelt zich zelf, domme gans.

  • J@gertje

    Thieme heeft het lid behoorlijk op haar gepoederde neus gekregen.
    Ook haar man Jaap mag gewoon blijven jagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.