Varkenshouderij

Nieuws

JBS neemt Cargill's varkensactiviteiten over

São Paulo - De Braziliaanse vleesreus JBS neemt Cargill's Amerikaanse varkensactiviteiten over voor ruim €1,3 miljard ($1,45 miljard). Dat hebben de bedrijven donderdag bekendgemaakt. Het gaat om een overname van twee slachterijen, vijf voerfabrieken en vier grote varkensbedrijven. De twee slachterijen verwerkten in 2014 gezamenlijk een totaal van 9,3 miljoen varkens. De overname moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteit.

De overname is een strategische investering in de groei van JBS's lokale en wereldwijde varkensactiviteiten op de lange termijn, zo zegt Martin Dooley, directeur van JBS USA Pork in een verklaring. Met de overname wil JBS zijn positie als producent en leverancier van belangrijke dierlijke eiwitten wereldwijd verstevigen. In 2007 stapte JBS in de Amerikaanse varkensmarkt door een overname van Swift. Met de overname verovert JBS een positie als tweede verwerker, qua volume, van varkens in de VS. Een positie die eerder werd ingenomen door Tyson Foods, dat nu naar een derde plek zakt. Nummer één is Smithfield.

De overname volgt in een rij van eerdere acquisities die JBS de afgelopen jaren deed om zijn positie op de wereldwijde vleesmarkt te verstevigen. Ruim een week geleden maakte JBS overname van de Britse kippenvleesproducent Moy Park bekend. Het Braziliaanse bedrijf werd groot met rundvlees maar bouwde de laatste jaren zijn positie op de markt voor kippenvlees uit.

In de VS is JBS eigenaar van Pilgrim's Pride, de tweede grootste producent van kippenvlees. JBS kocht vorig jaar ook een groot pluimveeconcern in Mexico en heeft productievestigingen in Australië, Argentinië, Paraguay en Italië.

Of registreer je om te kunnen reageren.