Varkenshouderij

Nieuws 8 reacties

Hilckmann slacht in Haps weer voor retail

Nijmegen - Slachterij Hilckmann gaat op de nieuwe locatie in Haps ook voor retail slachten. Het vleesbedrijf wil 15 procent van de omzet in de consumentenmarkt gaan afzetten. Nu levert Hilckmann voornamelijk aan de industrie.

De nieuwe fabriek is in juli 2017 operationeel, zeggen directeur Kathelijne Hilckmann en commercieel manager Peter de Haan. Het licht voor de bouw van de slachterij in Brabant staat op groen nadat deze maand eindelijk een akkoord werd bereikt met de gemeente Nijmegen over de aankoop van het terrein van Hilckmann aan de Waal. De Nijmeegse wethouder Bert Velthuis verklaarde in de media dat met de verplaatsing €25 miljoen is gemoeid.

Weer produceren voor retail

Op de nieuwe locatie in Haps gaat Hilckmann weer produceren voor de retailmarkt, een afzetgebied die de slachterij enkele jaren geleden opgaf omdat ze het in Nijmegen 'logistiek niet meer goed konden invullen'. Een en ander betekent dat de slachter in Haps ook andere type varkens aangevoerd wil krijgen dan de industrievarkens die ze nu verwerkt.

State-of-the-art

In Haps komt een state-of-the-art slachterij, zegt De Haan. "We gaan een paar hypermoderne uitbeenlijnen plaatsen die op nog maar een paar plekken in de wereld zijn geïnstalleerd. Die lijnen geven een de ene kant een volledige traceability op je eindproduct en aan de andere kant hoge uitbeenpercentages en rendement." 100 procent traceerbaarheid is een novum, zegt De Haan. Volgens beide managers wordt traceability een belangrijk thema in de varkenshouderij.

Productiecapaciteit

Hilckmann en De Haan willen niet prijsgeven hoeveel ze gaan investeren in de nieuwe slachterij. In Haps zetten ze vooralsnog in op een productiecapaciteit die ongeveer even groot als in Nijmegen, waar Hilckmann nu 25.000 varkens per week slacht.

Laatste reacties

 • varkenshaasje

  sucses zullen we hard nodig hebben wat concurentie op slachtgebied en afzet in binnenland

 • Biggemans

  Gefeliciteerd, als juliie retail conceptvarkens zoeken, neem contact met ons op

 • varkenshouder1

  In de industrie is niets te halen. Die willen veel voor weinig en dat doet afbreuk aan de kwaliteit. Dat veel voor weinig zie ik hier ook bij de AH, Jumbo,  Jan Linders enzovoorts liggen en is kwalitatief ver onder de maat. Dit soort partijen zouden geen vlees moeten verkopen zonder dat er een versslager in de winkel staat om een stukje kwaliteit aan de klant te verkopen. Rode stickervlees doet afbreuk aan het stukje vlees wat wel goed van kwaliteit is.

 • ikkethuis

  varkenshouder1, als je te veel produceert, zal je ook veel moeten verkopen, en dus voor lagere prijs. Voor het duurste kwaliteit vlees zijn nu eenmaal minder gegadigden. Zoek dus de oorzaak bij je zelf.

 • PdHM

  Industrie is een verzamelnaam voor vrijwel alles wat niet retail is. dat is in Nederland ruim 70% van de markt.


 • hansvanbergen

  Gaat Hilckmann in Haps ook koeien slachten?

 • varkenshouder1

  Niet eens Ikkethuis. Als je alleen kwaliteit uitleverd zul je meer gaan verkopen op termijn, als je rommel levert zakt je markt in mekaar ongeacht een lage prijs...

 • boerkebrabant

  denk dat hilcman beter zijn geld op de bank kan zetten, de varkens die er nog over blijven kunnen best geplaats worden in de andere slachterije

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.