Varkenshouderij

Nieuws

Duitsland slacht 2,7 procent meer varkens

Bonn - De middelgrote en grote Duitse slachterijen hebben in de eerste helft van dit jaar 25,33 miljoen varkens verwerkt. In vergelijking met dezelfde periode in 2014 is dat een stijging van 2,7 procent.

In de eerste zes maanden van 2014 zijn in Duitsland 24,67 miljoen varkens verwerkt. Dit blijkt uit cijfers van het Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung. In deze cijfers zijn de slachtaantallen van kleinere, regionale slachtbedrijven niet meegenomen. Zij hebben samen een marktaandeel tussen de 15 en 20 procent.

Slachtaantallen op recordniveau

De slachtaantallen in het grootste varkensvleesproducerende land in Europa liggen dit hele jaar al op recordniveau. In het eerste kwartaal zijn door alle slachterijen samen wekelijks veel meer dan 1 miljoen varkens geslacht, blijkt uit cijfers van het Statistisches Bundesambt. Dat is 3 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar en komt neer op 15 miljoen dieren.

De piek vlakt nog niet af. Ook in de laatste weken van juni zijn veel meer varkens geslacht dat een jaar eerder. Gemiddeld zo'n 4 tot 8 procent meer. De slachtgewichten liggen gemiddeld op 95,5 kilo.

Groot varkensaanbod in Nederland

Ook in Nederland is het aanbod varkens groot dit jaar. De cijfers van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland zijn nog niet helemaal bijgewerkt over de eerste helft van dit jaar. Niettemin valt uit de informatie af te leiden dat het aantal varkensslachting iets hoger zal liggen dan vorig jaar. In 2014 werden in Nederland ook al meer varkens geslacht dan voorgaande jaren het geval was.

Of registreer je om te kunnen reageren.