Varkenshouderij

Nieuws 2804 x bekeken 1 reactie

Danish Crown irriteert Duitse varkenshouders

Damme - De Duitse varkenshoudersorganisatie ISN haalt fel uit naar slachter Danish Crown. Het prijsbeleid van het bedrijf blijkt voor grote irritatie te zorgen. De slachterij van het Deense concern in Essen/Oldenburg negeert volgens de ISN te vaak de prijsaanbeveling van de VEZG (de Vereinigungspreis) om dan een eigen prijs vast te stellen (een 'huisprijs').

"Ook afgelopen week blonk deze onderneming van Deense herkomst weer uit met een ongehoord gedrag tegenover haar marktpartners, door al druk op de markt te zetten op een moment dat nog helemaal niet bekend was hoe de week zou gaan verlopen. In een gevoelige marktfase met tendentiële zwakte werd met huisprijzen gedreigd", zegt de ISN op haar website en vraag zich af: "Is Danish Crown de Viking van de nieuwe tijd en op jacht naar buit? Hier dringt zich de vraag op of men de Duitse markt permanent wil verstoren om het afvloeien van Deense biggen en vleesvarkens naar Duitsland tegen te houden." Volgens de ISN zorgt dit beleid niet alleen bij de leveranciers voor kritiek maar ook bij de concurrerende slachters. "Zo komen er steeds meer verwijten dat Danish Crown met vechtprijzen de vleesmarkt kapotmaakt."

Eén reactie

  • varkenshouder1


    Volgens mij is dat niet alleen Danisch Crown die dat doet. Er zijn nog een paar andere grote spelers die er ook wat van kunnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.