Varkenshouderij

Nieuws 15 reacties

Beursprijs varkens toch omlaag

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens gaat voor de komende week met 1 cent omlaag naar €1,31 per kilo geslacht gewicht. Bij de biggen wordt opnieuw een prijsverlaging verwacht van €1,50 per stuk.

Daarmee gaat de beursprijs van de vleesvarkens zijn eigen weg, nadat de prijzen in Duitsland gelijk bleven of zelfs iets omhoog gingen. De noteringscommissie van de Vereinigungspreis zette aanvankelijk de toon met een prijsverbetering van 2 cent naar €1,42 per kilo. De Duitse slachterijen wilden daarin niet mee en hielden en bloc de prijzen onveranderd op €1,40 per kilo.

Bij de biggen gaan de Nederlandse handelaren uit van een prijsdaling van €1,50 per stuk. Dat dachten ze vorige week ook, maar uiteindelijk werd een prijsdaling van €1 genoteerd. Voor de komende week luidt de verwachting opnieuw een verlaging van €1,50 per stuk.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • Biggemans

  Er worden op dit moment teveel varkens met een vette toeslag boven beurs aangekocht door handelaren en slachterijen, vandaar deze verlaging.
  Arme boertjes die er weer ingetrapt zijn en hun trouwe afnemer in de steek gelaten hebben.

 • RIOGRANDE

  WILMA VERKLAAR JE NADER  ROEPEN EN NIKS ZEGGE KAN EEN KLEIN KIND

 • varkenshouder1


  Snap Wilma ook niet.

  Slachterijen in Europa moeten lichter slachten totdat we als sector kunnen leveren wat we moeten leveren. Slachterijen hoeven niet te zeggen dat er overaanbod is want dan moeten ze maar reguleren. Ze hebben het aanbod zelf in de hand.

  Maar boertjes uitmelken en niet voor welzijn betalen lijkt bij de slachterijen een prè te hebben boven het uitbetalen van de kostprijs.

 • Ad7

  Er zijn er teveel, en de zeugenhouderijen die het niet meer redden worden weer overgenomen door bedrijven die wel iets verdient hebben, hierdoor blijft het aanbod van biggen boven peil. Dus met de prijzen blijft het dan aanmodderen, totdat die ook de portemonee leeg hebben.

  Banken kunnen betreffende bedrijven beter sluiten dan afgeven voor een habbekras dan kan de rest van hun klanten op termijn misschien wel iets verdienen.

  Dat is op termijn ook beter voor de banken want anders komen ze één voor één totdat de laatste het licht uit mag doen!

 • leftturn

  begin zomer is altijd lastig, elk jaar hetzelfde. rustig wachten tot tweede helft augustus.

 • Tearpoal

  Wima, terrasmeisje?

 • joannes

  Bedoelt Wilma de contract relaties?

 • Biggemans

  Wie is Wilma ? 

 • Noordam2


  ik heb eeb vraag aan jullie varkenshouders,

  vorige week was ik in Spanjeen had daar contact met een Belgische vleeshandelaar.  Die handelaar wilde spare-rips uit Spanje gaan importeren. Dat gaat wel lukken maar tot eind augustus was de slachterij al uitverkocht, alles gaat naar China. Ik had twee vragen maar kon het de Belg niet meer vragen dus vraag ik het jullie. Waarom gaat een Belg naar Spanje en niet naar Nederland? Betere kwaliteit? Gaat er ook veel varkensvlees uit Nederland naar Spanje??

 • Noordam2


  of naar China

 • niet

  Ik heb geen idee maar een ding is zeker word veel verdient in de vleeshandel en zel betalen voor inkoop niets!!! Het is mafia waar veel geld te verdienen valt zijn ze!! Het moet anders maar hoe en we hebben al veel te lang gezegt komt goed maar dat doet het niet!!!!


 • Biggemans

  Noordam2, het antwoordt is simpel, de nederlandse slachterijen vriezen een half jaar ribbekes in en dan komt de zomer, spare ribs time en dan verkopen ze die voor een euro of 5 per kilo. 
  Spanje daarintegen, daar kan je spare ribs kopen voor 2,40 van uiteraard hollandse varkens.

 • Noordam2


  dus als ik het goed begrijp Biggemans zijn die Hollanders slim bezig. Ik had eigenlijk het idee dat de Belg het om de kwaliteit van het varken ging, maar als jij stelt dat het gewoon Hollandse varkens zijn gaat die vlieger niet op

 • joannes

  niet: Eenmaal in de vrieze vreet het varken niet meer!

 • LUCTOR


  Door beren te leveren hebben een hoop consumenten het varkensvlees naar achteren geschoven ben zelf ook zo,n consument. Dit is geen onzin als je zo,n stinkert in de pan hebt en de lucht je op de tong blijft hangen bedenk je je de volgende keer wel 2x of je nog varkenvlees zult kopen heb zelf jaren varkens gehad dus weet wel waar ik over spreek.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.