Varkenshouderij

Nieuws 35 reacties

Beursprijs varkens stabiel, biggen omlaag

Zoetermeer – De varkensprijs stabiliseert, terwijl de biggenprijs verder omlaag gaat. De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens blijft €1,32 per kilo geslacht gewicht. Bij de biggen wordt opnieuw een prijsdaling van €1 verwacht.

De varkensmarkt is verre van wild. In de strijd tussen een krap aanbod en een slappe vleesmarkt blijven de prijzen op hun plaats. Dat geldt in ieder geval voor de varkens in Duitsland. En de Nederlandse beursprijs volgt deze tendens.

De biggenhandelaren zien nog geen einde aan een prijsdaling voor hun handelsproduct. Voor de komende week rekenen ze opnieuw met een prijsverlaging van €1 per stuk, waarmee de beursprijs op €24 per stuk belandt.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • Wim Toornstra


  Ben benieuwd wat de NVV gaat doen. Alle noteringen dalen behalve de NVV

 • Han


  Beter opletten Wim NVV zakt ook gewoon hoor de laatste weken.

 • zeugenstal

  nvv plus elf euro toeslag (denk) is nog veertig euro mwa ken net toch

 • Wim Toornstra


  big 40 voer 70 kosten 25  : 94kg=1.44kg  mmmm ik twijfel.

 • Knorretjes

  Wim, toch maar ergens anders voer bestellen dan.. 60euro moet gewoon kunnen.

 • Tearpoal

  En als de biggen meteen betaald worden, valt over de toeslag van 'zeugenstal' ook nog wel over te praten.

 • Ad7

  en aan het eind van de rit weer niks verdiend maar wel de put vol

 • Joseph,de man


  En weer een hoeveelheid onsmakelijk vlees op de bord van de toch al steeds meer protesterende consument TEVEEL WATER TEVEEL MEDICIJNEN ETC.

  en de boer hij werkte zich nog zwaarder te barsten

 • varkenshouder1

  Op de verkeerde plaats het vlees gekocht dan Joseph de man.  Ik produceer medicijnvrij in een gangbaar bedrijf.!!! Ook water is nonsens mits je een goed stuk vlees koopt. Als je rode stickervlees koopt heb je daar een risico op. Het goedkope segment is kwalitatief minder dan het goede vlees bij de slager.
  Waar haal je jou opmerking vandaan?? Waar koop jij vlees??

 • WT

  Vrije biggen doen 28 euro, dus de noteringen staan allen
  zeker 8 euro te hoog bij de huidige toeslagen.
  Leuk vooruitzicht voor vermeerderaars.
  Mesters kunnen beter de 1e 6 wkn helemaal
  niet opleggen of middels garantieprijs van minimaal ......

 • piggy14

  niet altijd lopen zeuren over biggen zijn te duur ,het enigste wat er aan de hand is dat is dat de varkensprijzen te LAAG zijn

 • farmer4life1

  Het verdeel en heers spelletje is goed gespeeld onder de varkenshouderij. Petje af [sarcasme]

 • willywolfkamp1

  # WT, mag je voor een afbraak prijs zoals jij ze wil hebben wel een goed big verwachten of loop je bewust het risico dat het big wat jij wenst niet meer geent is en vanaf 15kg al startvoer heeft gehad.

 • varkenshouder1

  Wat is er mis met startvoer vanaf 15 kg?  Er worden biggenvoeders gemaakt die slechter zijn dan sommige startvoeders.

 • boertje brabant

  wat een gezeur allemaal,  stop er dan mee als het allemaal niet goed is komt het vanzelf weer goed.

 • priems

  Fokkers als jullie het biggenschema volgen is er niets te zeuren over te dure big want de vleesvarkensprijs bepaalt de biggenprijs maar jullie willen in het voorjaar veel voor de biggen verdienen dan moet je nu ook niet zeuren dat de big te goedkoop is

 • steenbok1

  Iemand slaat de spijker op zijn kop Piggy14, biggen zijn niet te duur, voer ook niet en nooit geweest, niemand kan tarwe zetten voor 10 euro cent de kilo. De prijs van de vlv is gewoon structueel te laag.

 • Wim Toornstra


  Spul wat er niet is dat is geld waard. Blijkbaar is er op dit moment teveel van alles.

  Er is maar een oplossing minder zeugen is minder biggen is minder vlees.

 • Klomp

  Dat is nu vaak genoeg gezegd dat er minder zeugen moeten komen. Maar er komen geen minder zeugen. Er zijn altijd nog wel een paar die willen uitbreiden en dat ook kunnen, dus de ruimte die komt doordat kleine zeugenhouders stoppen wordt door hun wel weer opgevuld. De mooie en grote bedrijven die moeten stoppen worden echt wel weer verkocht en doorgezet door mensen die het wel kunnen trekken en voor een lagere kostprijs kunnen werken. Dus minder zeugen vergeet het.

 • Biggemans

  Er is maar één oplossing:  Vion dwingen niet meer alle weken een 15000 in Belgie aangekochte varkens in Apeldoorn te slachten, waardoor onze eigen varkens beter op de prijs gezet kunnen worden, en zo ook de mesters gewilliger te maken voor biggenaankoop.

 • jan hien


  en als de duitsers onze varkens niet meer willen slachten is het probleem nog groter biggemans

 • Giels

  @Biggemans,
  Hoe kom je aan die getallen? Zijn er wel heel veel.

 • Vhouder

  beste biggemans wij leven van de export dan kun je dat een ander land toch niet verbieden denk dat we al onze varkens niet eens kunnen slachten zonder levende export

 • Biggemans

  beste Vhouder ik sprak over IMPORT, jullie over Export.
  Wanneer we niet importeren, creeren we een grotere afzet binnenland, of heb ik dat mis?

 • Vhouder

  als elk land niet meer importeerd hebben wij het grootste probleem

 • chila

  Hallo biggemans ,
  jij wil de grens sluiten ?
  Reclame : zoveel varkensvlees je wilt voor € 0.50 / kg !!!!

 • John*

  laat  biggen maar 10 euro worden dan, t ondereind van de zeugenbedrijven verdwijnt dan en de bedrijven die t op orde hebben hebben de reserves hard nodig om zelf te overleven. daarna wordt t rap beter.

 • Vhouder

  beste john het zogenaamde ondereind zijn ook gewoon hard werkende zeugen houders slechtte zijn allang weg .Vaak zijn de nu nog sterke bedrijven een keer weggekocht geweest. En in veel gevallen zien van die prachtige bedrijven de stallen er beter uit als hun bankrekening.

 • John*

  sterke bedrijven zijn de bedrijven die de afgelopen jaren bedrijven overgenomen hebben voor bedragen waarmee je in deze tijd prima biggen kan fokken.

 • varkenshouder1

  Zelfs die bedrijven halen het niet.  Alleen deze denkwijze vindt ik achandelijk John. Je wil dus zeggen dat huidige gangbare goed draaiende bedrijven maar voor minder dan 1000 euro per plaats overgenomen moeten worden om toekomst te hebben en dat de oud ondernemer die nooit iets fout deed maar in de schuldsanering moet gaan. Die snap ik niet.

 • Biggemans

  Lezen en begrijpen is duidelijk niet aan chila besteed. 

 • John*

  @varkenshouder1

  dat is nu wel de praktijk. bedrijven die in 2008 tot nu allemaal bij de tijd zijn gebracht gaan er voor 1000 euro per zeugenplaats incl. varkens en rechten. meer dan 1000 euro investeren per zeugenplaats is niet verantwoord als t werk door personeel gedaan moet worden. harde praktijk!!

 • varkenshouder1

  @John, Een zeugenstal bouwen kost 2000 euro per plaats zonder zeug en dan moet je goedkoop bouwen. Geen grond , rechten en woning geteld. De meeste zeugenhouders zitten +1000 gefinancierd oplopend tot 2000.
  Wat jij aangeeft is dus gevolg van veel te weinig rendement in de sector.
  Je kan ook zeggen het bedrijf met personeel moet minder dan 1000.- gefinancierd zitten want anders kan hij beter zijn tent sluiten. Van die categorie zitten de meeste ook +1000 gefinancierd en zijn dus al technisch failliet.
  10 jaar geleden financierde banken makkelijk 2000.- per zeug en diezelfde banken financieren nu geen 1500.- per zeug.
  Dat dit de praktijk is zegt genoeg.

 • joannes

  @varkenshouder1en dat kan allemaal omdat de rente óók nog historisch laag staat! Of....... is dit misschien wel de oorzaak! Overaanbod omdat met goedkope financiering gefinancierd iedereen kan uitbreiden. Varkenshouders zijn producenten die nog steeds op maximale productie gefixeerd zijn en de vraag ver achter hun horizon hebben. 

 • glaasje

  nu zit je allemaal tezeuren over de prijzen dat het zo niet kan.
  steek de koppen bij elkaar en neem een voorbeeld aan de franse boeren die laten echt van zich horen.je zeurt ma maar laat mooi over je heen lopen.

Laad alle reacties (31)

Of registreer je om te kunnen reageren.