Varkenshouderij

Nieuws 9 reacties

Beursprijs varkens gelijk, Hilckmann lager

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens blijft staan op €1,32 per kilo geslacht gewicht. Daarmee komt de prijs al zes weken niet of nauwelijks van zijn plaats in een moeizame markt. De biggenprijs is daarentegen nog steeds in verval.

Vanwege de vakanties is er minder vraag naar varkensvlees. Slachterijen hebben daarom minder behoefte aan vleesvarkens. Het huidige aanbod wordt echter in voldoende mate opgenomen, zodat de prijzen niet verder onderuit gaan. Een verhoging zit er echter ook niet direct in. Deze patstelling resulteert al wekenlang in een vlakke prijsontwikkeling voor de vleesvarkens op een laag niveau.

Vleesconcern Hilckmann houdt de prijs vanwege de moeizame markt niet langer stabiel. Na vijf weken €1,35 per kilo genoteerd te hebben, verlaagt het concern zijn varkensnotering voor de komende week met 1 cent naar €1,34 per kilo geslacht gewicht.

De stroeve varkensmarkt kan de biggenmarkt maar niet ontlasten. Hier blijft de prijsdruk aanwezig. Voor de komende week rekenen de Nederlandse biggenhandelaren op een prijsdaling van €1 naar €23,5 per stuk. In de afgelopen week werd ook een prijsdaling van €1 verwacht, maar toen viel de daling uiteindelijk met 50 cent toch wat minder groot uit.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

Verwachte beursprijs voor biggen

Beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

 

Laatste reacties

 • RIOGRANDE

  DALING VIEL AFGELOPEN WEEK MEE MAAR NU TOCH MAAR WEER EEN EURO MINDER HOE IS DIT TE VERKLAREN ?????????????????

 • zeugenstal

  riogrande ... het wordt uiteindelijk van de week min 0.50 euro , lijkt het toch weer mee te vallen ,, ze konden beter plus 1 euro doen dan krijg je automatisch dat er meer mesters kopen ,, marja

 • boerkebrabant

  is hilckman al aan het sparen voor zijn nieuw slachthuis?

 • Wim Toornstra


  Riogrande oorzaak is gewoon dat het vertrouwen voor meer als 100% verdwenen is. Mesters zijn nu biggen aan het leveren die als big meer als 50 euro gekost hebben . 50 big 25 kosten 60 voer : 93kg kom je op 1.45 euro. Wat beuren we 1.35 euro. Jaar in jaar uit hetzelfde met die dure big. Put vol bank rek leeg!!!

   

 • varkenshouder1

  Die biggen verlagen heeft geen enkele zin. Daar wordt geen enkele big meer door verkocht. Na de NVV heeft het dan nog zin om de nutteloze handelaarsprijs van Vleuten intact te houden???  Ik denk het niet.

 • varkenshouder01

  ik denk dat verlagen van de biggen prijs niet hard genoeg gaat, er moeten gewoon minder biggen en dus varkens komen!, willen we een nette prijs ontvangen, gaat via harde sanering in zeugenhouderij, maar  dat  blijkt de enige oplossing, wij als varkenshouders komen zelf niet met betere oplossingen.

 • Knorretjes

  Minder biggen zullen er niet zomaar komen in Nederland, hoogstens tijdelijk. Failiette bedrijven worden gewoon weer overgenomen.
  De mesters kunnne beter energie steken in het stoppen met castreren zodat er meer vlees wordt gegeten. En daarbij ook in het rechtstreeks leveren zodat het goede vlees niet wordt verpruts door water en eiwitten die de tussenhandel toevoegd waardoor het vlees niet lekkerder word en ook de consumptie niet stijgt.

 • Knorretjes

  Bedoelde stoppen met beren mesten ipv castreren.

 • Tearpoal

  Als varkenshouder heb je alleen met bloedzuigers te maken.
  Kiezen voor de schuldsanering komt nu toch in beeld.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.