Varkenshouderij

Nieuws

Beursprijs biggen zakt met €0,50

De Nederlandse biggenprijzen blijven de Duitse cijfers volgen. De definitieve beursprijs voor Nederlandse biggen is met 50 cent opnieuw gedaald; de prijs is nu €24,50 per big.

Door deze nieuwe daling komt de biggenprijs weer een stuk dichter bij de laagste notering van dit jaar; in januari was de prijs €24 per big.

De trage handel blijft een spelbreker op de biggenmarkt. Het aanbod aan biggen ligt op een normaal niveau, maar in de huidige markt zijn het er heel snel te veel. Bovendien komen er weinig varkensplaatsen vrij doordat varkenshouders varkens langer aanhouden, in de hoop dat de varkensprijzen zullen stijgen. Hierdoor is de omzetsnelheid voor de varkenshouders heel traag en verwacht wordt dat hier voorlopig geen verandering in komt.

Buitenland kampt ook met prijsdaling

Het vertrouwen vanuit het buitenland is niet groot, wat de export niet ten goede komt. De trage omzetsnelheid komt ook in het buitenland voor. Ook daar is sprake van een prijsdaling waarvan voorlopig het einde nog niet in zicht is. In Spanje zakte de Lerida-notering opnieuw met een euro naar €20 per big, wat een nieuw dieptepunt betekent voor dit jaar.

Prognose: aanhoudende prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.