Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Belg Kint nieuwe topman Vion Food

Boxtel - De Belg Francis Kint (53) wordt de nieuwe topman van Vion Food. Kint volgt Tom Heidman op die tijdelijk het concern leidde. De nieuwe CEO begint 1 september.

Kint is nu werkzaam bij Univeg, wereldwijde leverancier van groente- en fruitproducten. De Belg heeft diverse managementfuncties gehad bij internationale concerns als Chiquita, Fiskars en Univeg. Hij werkte onder meer in België, Frankrijk en Duitsland.

Deze internationale ervaring in de voedselindustrie maakt hem geschikt voor de rol van CEO bij Vion, stelt Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion in een persverklaring. De dynamiek van de voedselindustrie kent geen geheimen voor Kint, aldus Schat. "Daarnaast is Francis een verbinder pur sang. Hij is in staat mensen en bedrijven van verschillende achtergronden en culturen effectief met elkaar te laten samenwerken."

De Belg rondde vorige maand bij Univeg de fusie met Greenyard Foods af. Bij Vion Food vormt met CFO Joost Sliepenbeek de raad van bestuur. Tom Heidman keert terug naar de raad van commissarissen.

Eén reactie

  • kuiken007

    een ding zal hij wel snappen zo weinig mogelijk betalen voor de inkoop rekent altijd goed

Of registreer je om te kunnen reageren.