Varkenshouderij

Nieuws

Zorgen NVV en LTO over uitspraak Raad van State

Barneveld - NVV en LTO zijn bezorgd over een recente uitspraak van de Raad van State waaruit blijkt dat Gecombineerde Opgaven uit het verleden van invloed kunnen zijn bij beslissingen rond aanvragen voor een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet.

Dat maken de organisaties gezamenlijk bekend.

De uitspraak bevestigt volgens LTO en NVV hun standpunt om gegevens uit de Gecombineerde Opgave niet te koppelen aan de Natuurbeschermingswet of de PAS-wetgeving. Beide belangenbehartigers willen garanties van het ministerie van Economische Zaken (EZ) dat deze koppeling nooit wordt gemaakt. De varkenssector heeft over die ongewenste koppeling nog niets vernomen van EZ. Daarom blijven LTO en NVV hun achterban adviseren de Gecombineerde Opgave voorlopig niet in te dienen bij RVO.nl, tot het moment dat het ministerie duidelijkheid verschaft.

Of registreer je om te kunnen reageren.