Varkenshouderij

Nieuws

Varkens halve kilo zwaarder afgelopen tien jaar

Wiesbaden - De varkens die in Duitse slachterijen zijn verwerkt, hadden afgelopen jaar een gemiddeld geslacht gewicht van 93,8 kilo. Dat blijkt uit cijfers van het Statistisches Bundesamt. In vergelijking met tien jaar geleden is dat een stijging met 0,54 kilo. In dezelfde periode nam het aantal geslachte varkens in Duitsland toe met 10,6 miljoen dieren, tot 58,85 miljoen afgelopen jaar.

De Duitse varkensvleesproductie steeg afgelopen tien jaar met 10,44 miljoen ton vlees. De productiestijging is dus vooral het gevolg van het grotere aantal geslachte varkens, maar voor een deel ook door het zwaarder afleveren van de dieren.

Import heeft ook bijgedragen aan de stijging van de varkensvleesproductie. Afgelopen jaar importeerde Duitsland 4,38 miljoen slachtrijpe varkens, dat is een stijging van 1,15 miljoen dieren ten opzichte van 2005.

Of registreer je om te kunnen reageren.