Varkenshouderij

Nieuws 4251 x bekeken 12 reacties

Uri Rosenthal voorzitter regiegroep Vitale Varkenshouderij

Den Haag - Uri Rosenthal is door Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) benoemd als voorzitter regiegroep Vitale Varkenshouderij. De POV gaat in samenwerking met de Rabobank en het ministerie van Economische Zaken werken aan een vitale varkenshouderij, met meer rendement en marktkracht voor de varkenshouder. Om dit te bereiken is een regiegroep in het leven geroepen waarin POV, Rabobank en het ministerie van EZ participeren.

Voorzitter Ingrid Jansen en vicevoorzitter Eric Douma zijn heel blij dat Uri Rosenthal voorzitter wil zijn van de regiegroep. "Hij is de juiste man op de juiste plaats. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn jarenlange ervaring in maatschappelijke en politiek-bestuurlijke functies ons zal helpen om dit traject tot een goed einde te brengen. Ook zijn kennis en expertise op het gebied van export, onder meer door zijn voormalige functie als minister van Buitenlandse Zaken, is voor ons zeer waardevol."

Meer rendement en marktkracht zijn volgens de POV zeer urgent. In de afgelopen jaren is door varkenshouders veel geïnvesteerd in duurzaamheid, maar het rendement van deze investeringen is veel te laag gebleven. De regiegroep wil komen tot een structuur die op langere termijn perspectief biedt aan de ondernemers in de varkens(vlees)keten.
De leden van de POV gaven het bestuur tijdens de Algemene Ledenvergadering op 17 maart mandaat voor het uitvoeren van het marktkrachtonderzoek. Hiervoor is ook al budget gereserveerd. In het traject worden ook de ketenpartners Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Nederlandse Diervoeder Industrie (Nevedi) betrokken.

Laatste reacties

 • Tearpoal

  Als echte 'varkensman' weet hij als geen ander hoe het rendement van de Nederlendse varkenshouder verbeterd moet...........!

 • jan123123

  Is dat wel helemaal kosjer voor Uri ?

 • schoenmakers1

  ik heb het gevoel dat hij ook weer enkel aan zijn eigen rendement zal denken

 • w v gemert


  Het is in lijn met besluiten van de POV, en het is de enige weg m.i. naar meer marktmacht voor de varkenshouder. Het bestuur van de POV zit aan tafel en die moeten richting geven en het stuur recht houden met als leidraad: Recept voor duurzaam varkensvlees met de daarin staande de verdien modellen. Binnen de NVVheeft het LB-bestuur hieraan de (verdienmodellen) de hoogste prioriteit gegeven. Aan het werk in de hoogste versnelling zo ik zeggen.

 • j.verstraten1

  goed lezen van gemert, marktKRACHT. Dat is heel wat anders dan de rol die jij het POV telkens toedicht.

 • steenbok1

  krijgen het voordeel van de twijffel, ik heb mijn bedenkingen of wij in ons kleine landje in staat zijn om zelf het rendement op te krikken

 • w v gemert


  Steenbok en verstraten ik ben wel benieuwd hoe jullie marktmacht of marktkracht dan willen realiseren. De beste stuurlui staan aan de wal.

 • leftturn

  ik heb er ook weinig verwachtingen van, maar dat wil niet zeggen dat dit initiatief niet de volle ondersteuning verdiend. dus inderdaad volle kracht vooruit.

 • gerjan slingenbergh

  Als de POV de produktie in Europa niet wil afstemmen op de koopkrachtige vraag dan dan komt er nooit een marktmacht of kracht.

 • eeneigenmeningmag

  De POV stuurt er steeds meer op dat zij de selectie gaan maken van (gedwongen) stoppers en blijvers. Die Uri Rosentahl is gewoon uit het VVD bolwerk gepakt wat het laatste jaar duidelijk naar voren wordt geschoven als DE agro partij ( we vergeten voor het gemak maar even dat de VVD vooral anti-varken/kip beleid heeft gevoerd de afgelopen jaren ).
  Ik verbaas me er veel meer over dat niemand zich de vraag stelt: wat is de rol van de RABOBANK ?!! Iedereen weet en ziet om zich heen wat deze partij de laatste jaren voor beleid voert en overal doen ze mee aan de zogenaamde toekomstvisies. En onze gegevens moeten we toch al de hele tijd doorgeven aan deze partij dus wellicht dat onze cijfers ook in deze regie-groep niet ongezien blijven. 
  En gezien de samenstelling van alle commissies en zo verder, waar ook overal dezelfde bestuurders terugkomen, gaat alles een sterk staaltje eigen belang worden en gaat het helemaal niet om de varkenshouderij in het algemeen maar gaat het om keiharde koppen slaan vanuit onze eigen 'gekozen' mensen.
  Wie durft nu eens echt op tafel te slaan en deze zeer goed betaalde dames en heren eens te wijzen op deze zaken ??
  In de wandelgangen wordt duidelijk dat er zeer selectief met nieuws wordt omgegaan, ten gunste van, ten koste van. Is dat de varkenshouderij die bij NL hoort ?? Zo ja, dan hoor ik dat graag zodat ik afstand kan nemen van dit hypocriete gedrag vanuit de organisaties tot aan hoog niveau aan toe. 

 • schoenmakers1

  zolang we hier niet alle kostprijsverhogende onzin weggooien zal het niks worden, daar is geen enkele commissie voor nodig om dit door te hebben. Nederland is het land met de meeste eisen en de laagtste opbrengstprijs, is er nog iemand die hier in geloofd

 • Wim Toornstra


  Ben bang dat je gelijk hebt Schoenmakers. L.T.O koeien clubje. NVV vage biggenprijs notering en POV alleen voor de grote bedrijven. Het is gewoon ieder voor zich en god voor ons allen.

  Zolang Nederland Europees gezien het braafste jongetje van de klas is en nationaal er nog een schepje bovenop doet met niet uit te leggen regeltjes wordt het niets.

   

   

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.