Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Straathof 'luidt koerswijziging in'

Alt Tellin - Varkenshouder Straathof draagt zijn belangen in zijn Duitse houdstermaatschappij (LFD Holding) over aan een trustee, de jurist Christian Graf Brockdorff. Deze neemt de leiding van de onderneming in handen. Dat heeft de in de Bondsrepubliek omstreden varkenshouder laten weten aan de Duitse media.

"Ik heb besloten deze stap te nemen om een koerswijziging in de onderneming in te luiden", verklaart Straathof. Doel van de koerswijziging is een stabiele zakelijke basis voor het bedrijf en een hoog dierenwelzijnsniveau in alle processen en op alle standplaatsen. Ook zal een adviesraad in het leven geroepen worden om het management in dezen bij te staan. Brockdorff is volgens Straathof een ervaren trustee ('Treuhänder') met een omvangrijke deskundigheid op het gebied van landbouw en veehouderij.

Straathof kwam eind vorig jaar buitengewoon negatief in het nieuws toen een district in Saksen-Anhalt hem een beroepsverbod oplegde wegens tekortkomingen bij de handhaving van het dierenwelzijn. Dit verbod had geldingskracht voor heel Duitsland. In april werd het beroepsverbod door het Oberverwaltungsgericht na een door Straathof ingestelde beroepsprocedure voorlopig opgeheven. Straathof trad niettemin terug als zakelijk leider van de onderneming in afwachting van de verdere rechtsgang over de aanklachten van het district dat het beroepsverbod op had gelegd.

Laatste reacties

  • somporn

    . In april werd het beroepsverbod door het Oberverwaltungsgericht na een door Straathof ingestelde beroepsprocedure voorlopig opgeheven.
    Dan zal alles wat de dierenterreur organisaties gezegd hebben wel niet op hele waarheden gebaseerd zijn.

  • wienbemelmans

    Het al een groot vermogen kosten en dan zal Hr Straathof wel weer verder mogen  zo zie je maar dat W.D en P vdd, ook in Duitsland veel macht hebben het is te erg voor woorden zeker omdat Hr Straathof er gewoon ingeluisd is door een ontevreden personeelslid.

Of registreer je om te kunnen reageren.