Varkenshouderij

Nieuws

Sterke groei Amerikaanse varkensstapel

Washington - De Amerikaanse varkensstapel is fors groter dan vorig jaar. Tijdens de laatste inventarisatie op 1 juni dit jaar zijn 66,9 miljoen varkens geteld. Dat is 9 procent meer dan een jaar geleden.

Dit blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw. De stijging is vrijwel geheel het gevolg van een groter aantal vleesvarkens: 61 miljoen dieren. De zeugenstapel in de VS groeide afgelopen jaar 1 procent, tot 5,93 miljoen fokdieren.

De groei van de Amerikaanse varkensstapel lijkt voorlopig voorbij. Ten opzichte van 1 maart is het aantal vleesvarkens 1 procent gestegen, maar nam het aantal fokvarkens in deze periode 1 procent af. Afgaande op de cijfers neemt de invloed op de productie van diarreeziekte PED in de VS af. Met vrijwel hetzelfde aantal zeugen produceert men veel meer vleesvarkens dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.