Varkenshouderij

Nieuws 2009 x bekeken 2 reacties

Reeks acties van Bretonse varkenshouders

Ploubalay – Varkenshouders in het Franse Bretagne hebben in de nacht van donderdag op vrijdag op een groot aantal plaatsen actie gevoerd voor hogere prijzen en betere marktomstandigheden. De Bretonse boeren liepen met die acties vooruit op een bezoek van minister van landbouw Stéphane le Foll, die ze vrijdag het vuur aan de schenen willen leggen.

In Ploubalay, Douarnenez en andere plaatsen blokkeerden kleine groepjes boeren met hun tractoren tientallen supermarkten. Daarbij werd zoals gebruikelijk mest uitgestrooid en werden tientallen winkelwagentjes vernield. Voor zover bekend heeft de politie nergens arrestaties verricht. De varkenshouders willen dat Le Foll de winkelbedrijven aanzet om meer te betalen voor varkensvlees. De minister, die zelf afkomstig is uit de regio, zal zijn beleid nader toelichten tijdens het congres van de Fédération nationale porcine dat dit weekend wordt gehouden in Ploermel in Bretagne.

Laatste reacties

  • Hans Sudfryslan

    Woensdag op Donderdag waren ze al bezig met vuurtje te stoken bij een distributie magazin van Intermarche . Kippers vol vaste mest , kuilbalen , trekkelbanden en dergelijke werden inbrand gestoken .

  • evanderpasch1


    wat doet pov

Of registreer je om te kunnen reageren.