Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Duitse varkensbeurs stabiliseert

Damme – De prijsvorming op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs bleef vrijdag stabiel ten opzichte van begin deze week. Dinsdag zakte de prijs nog met 3 cent naar €1,44 per kilo geslacht gewicht. Daarmee ligt het gemiddelde prijsniveau op de veiling 16 cent lager dan het hoogste prijsniveau van €1,60 op 12 juni.

Diverse slachterijen in Duitsland hebben hun productie flink verminderd vanwege slechtere afzetmogelijkheden. Desondanks lijkt de markt zich te stabiliseren op het lagere prijsniveau. De Duitse slachterijen verlaagden hun prijzen afgelopen woensdag nog met 5 cent naar €1,40 per kilo geslacht gewicht. Het prijsverval van de slachterijnoteringen komt daarmee op 13 cent in twee weken tijd.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • John*

  <h1>eigenlijk betalen wij dus de onderproductie van de slachterijen met deze verlagingen van de afgelopen weken. Er zijn dus minder varkens waardoor de vaste kosten over de wel geleverde varkens uitgesmeerd worden. Aan de verkoop kant komt het niet terug dus pakken ze t maar aan de inkoopkant... en t lijkt wel afgesproken werk</h1>

 • Biggemans

  volgens mij is John boos

 • varkenshouder1


  En terecht boos.

  Lichter slachten en je hebt niet teveel vlees meer.  Slachterijen moeten niet zeuren. Maak binnen de EU afspraken zolang de grens met Rusland enzovoorts dicht zit.

Of registreer je om te kunnen reageren.