Varkenshouderij

Nieuws 23 reacties

Duitse varkensbeurs keldert 10 cent

Damme – De internetveiling van de Duitse varkensbeurs ging vrijdag met 10 cent per kilo onderuit. Het gemiddelde prijsniveau duikelde daarmee naar €1,47 per kilo geslacht gewicht.

Er werden op de veiling zestien partijen aangeboden met in totaal 2.230 dieren. Daarvan werden slechts 1.000 varkens verkocht. Negen partijen met in totaal 1.230 dieren werden niet verkocht, omdat de gestelde minimumprijs niet werd gerealiseerd.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • kuiken007

  dat past vion!!!!

 • John*

  varkens maar afmelden voor komende week en de week erop...

 • niet

  lost toch niets op John??? Ze weten dat ze komen misschien maar eens beter om te stoppen en nooit weer te beginnen!!!!

 • Hogman1

  Of maar 20% minder gaan opleggen.
  Helemaal stoppen is ook zo abrupt , afkicken doe je ook in geleidelijke stappen

 • John*

  met 20% minder opleggen daalt alleen de biggenprijs en daarmee 4 maanden later de vleesvarkensprijs met hetzelfde bedrag omdat de biggen toch goedkoop waren om in te kopen..

 • w v gemert


  Frankrijk omhoog was toch afgesproken zoniet dan worden daar nog een paar winkeltjes bewerkt.

 • niet

  Volgens mij moeten wij ook de kant van Frankrijk op!! Praten lost niets op en varkens opgeven en achteraf betalen is helemaal niet meer van deze tijd!!!

 • petit

  in frankrijk loopt de handel ook voor geen meter .......

 • Jan Brabant

  De varkens zakken net zo hard als de varkensrechten

 • Ad7

  Al leggen we maar vast eens 5 tot 10 procent minder in, de kans dat je dan uiteindelijk ook minder slachtvarkens aanbod krijgt en hiermee een betere prijs is groter dan alle andere voorstellen!

  De biggenprijzen zullen als gevolg hiervan ook een tijd gaan dalen wat zo weer je leegstand  compenseert!

  Willen we op langere termijn een betere prijs, dan zullen er toch echt eerst minder biggen op de markt moeten komen!!

 • John*

  vind dat altijd zo vermakelijk die opmerkingen over minder inleggen.. daar wordt vleesprijs echt niet hoger van, eerder lager omdat de vleesprijs de kostprijs van de goedkope big volgt... de biggen prijzen zullen dalen elke big vind een vleesvarkenshok. uiteindelijk zullen wel fokkers stoppen en 1,5 tot 2 jaar later heb je pas een kleiner aanbod aan slachtvarkens. en zie je misschien effect van je actie om minder in te leggen.

  denk eerder aan 10 % van de aangekochte biggen meteen doorsturen naar de slacht.. Dan weet je zeker dat er een kleiner aanbod varkens is over 4 maanden. Met deze biggenprijzen kan dat nog best eens interassant worden.

  Slagerij beschikbaar die seperator vlees van biggen kan maken? kan meteen de bigstick op de markt gebracht worden. mals biggetje met een krokant laagje uit de frituur

 • Hogman1

  Als de vleesprijs de kostprijs volgt van de big en het voer moeten we hier maar niet meer spreken over handel.
  De Jumbo in de brand steken is wat onorthodox en op zijn Frans.
  Het stil leggen van de aanvoer naar de slachterijen gedurende 2 weken is wellicht de uitkomst.
  Winkelschappen leeg en dan mogen die aan de consument uitleggen waar de marge is gebleven .


 • Ad7

  @*john, wel altijd zeggen dat je de varkens maar vast moet houden, maar de biggen prijzen mogen niet zakken, je hebt altijd de mond vol over de vrije markt. nou dan zullen er voor prijsverbetering toch minder biggen moeten komen, en zal het toch eerst pijn moeten doen in de vermeerdering, en niet zoals de laatste jaren het geval is bij de vleesvarkenshouders

 • John*

  pov is nu bezig met met marktkracht.. denk dat het zaak wordt de boeren goed te informeren over voorraadstatussen, productie en afname cijfer. 2 wekelijks communiceren naar de leden zodat wij niet meer voor verrassingen komen te staan en er eerder valt te antciperen met het in balans brengen van vraag en aanbod.

  ad7, van mij mogen de bigggen de best 10 euro worden, des te eerder worden ze 100 euro.. voor de blijvers maakt het niet uit alleen vervelend voor de stoppers.

 • priems

  John nu minder opleggen krijg je nu al een overaanbod van biggen zakt de biggenprijs wat sneller is beter voor de vleesvarkenshouders

 • John*

  slachterijen zijn ook niet gek, als die zien dat er goedkope biggen ingekocht zijn gaat dat 4 maanden later gewoon van de vleesvarkensprijs af..  dus uiteindelijk heeft de vleesvarkenshouder een lagere bezetting, de vermeerderaar een verlies en pakt de slachterij (en de handel) de winst.

 • John*


  worden ook aanzienlijk hogere varkensprijzen verwacht in de laatste maanden van het jaar door een grote golf stoppede zeugenhouders. die komen binnen nu en twee maanden leeg.

 • Hogman1

  Was de biggenprijs dan ook laag 4 mnd geleden ???
  Was het aanbod van biggen zo groot 4 mnd geleden ??
  Nee dus ,wat dan wel : 4 slachterijen die elkaar geen pijn doen en een Duitser die 120 % zelfvoorzienend is en dat alles belevert door 1000 leveranciers die geen vuist willen,kunnen of mogen maken

 • putten


  linksom of rechtsom, er zijn er gewoon teveel. laten we maar eens beginnen met de gestegen biggenproduktie te verrekenen in het aantal zeugen. dan komen er minder biggen en als we die ruimer opleggen [minder per m2] wordt het voor iedereen beter. zowel technisch als financeel.

 • John*

  minder biggen komen er nu al. Binnen nu en 2 maanden komen flink aantal zeugenhouderijen leeg.

 • Wim Toornstra


  Is dat zo John? Links en rechts wat zeugenhouders tot 400 plaatsen. De rest wordt voor een appel en een ei verkocht. Deze draaien vrolijk verder.   

 • Klaverweg

  allemaal oplossingen die niet realiseerbaar zijn,de ratrace gaat gewoon door en is ook nooit anders geweest.

 • ikkethuis

  er wordt elk jaar minder varkensvlees gegeten.
  voorheen op de BBQ alleen kip en varkensvlees,
  nu groente vis vegavlees etc.

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.