Varkenshouderij

Nieuws 2 reactieslaatste update:3 jun 2015

Biggennotering Baden Württemberg wordt aangepast

Damme - De biggennotering van Baden-Württemberg is met ingang van deze week gebaseerd op een koppelgrootte van tweehonderd in plaats van honderd, waarop de notering tot nu toe was gebaseerd.

Dat heeft tot gevolg dat de Baden Württemberg-notering €3,80 hoger zal worden. Dat meldt varkenshouderijorganisatie ISN in zijn nieuwsbrief. De reden voor deze verandering ligt in de schaalvergroting die ook in Duitsland onverminderd doorgaat.

Het prijsverschil tussen de oude notering gebaseerd op een koppelgrootte van honderd en de nieuwe grootte van tweehonderd was de afgelopen veertien weken gemiddeld € 3,80. De notering nieuwe stijl gaat vanaf 1 juni op dit verhoogde niveau van start.

Laatste reacties

  • chila


    Met deze prijsverschillen in koppelgroote gaat de schaalvergroting wel erg snel.

    Zijn  2 keer 100 gezonde biggen van 2 bedrijven echt zoveel slechter als 200 biggen van 1 berdijf ?

  • joannes

    @chila Naast gezondheids risico´s zijn er ook extra logistieke kosten, de eerste kosten voordat er so ie so een deal gemaakt kan worden! Het voordeel van schaalvoordelen is altijd lagere indirecte kosten. Lagere productiviteit moet altijd betaald kunnen worden met meerwaarde in kwaliteit en service. En juist daarin zijn geen positieve verschillen, wat je zelf al opmerkt met; Zijn 2 keer 100 gezonde biggen van 2 bedrijven echt zoveel slechter als 200 biggen van 1 berdijf ?

Of registreer je om te kunnen reageren.