Varkenshouderij

Nieuws 15 reactieslaatste update:20 jun 2015

Beursprijs varkens 9 cent onderuit

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens duikelt met 9 cent naar €1,38 per kilo geslacht gewicht. De notering voor levend zakt 7 cent naar €1,08 per kilo.

Met deze forse prijsdaling volgt de Nederlandse beursprijs de ontwikkelingen op de Duitse markt. De Duitse slachterijen (-8 cent) verlaagden hun prijzen veel meer dan de Duitse Vereinigungspreis (-4 cent). Met name een moeizame vleesverkoop in Europa zette de prijsvorming van de varkens onder druk.

Uit vrees voor een verdere prijsdaling komt nu ook een groter aanbod los en dat zet de prijsvorming van varkens nog verder onder druk. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs deed er wat dat betreft op vrijdag al een schep bovenop met een prijsdaling van 10 cent ten opzichte van dinsdag naar €1,47 per kilo geslacht gewicht.

De sterke prijsdaling bij de varkens heeft ook de bodem onder de biggenprijs weggeslagen. Met veel moeite werd de prijs afgelopen week nog in de benen gehouden, maar nu zal de biggenprijs toch gaan zakken. De Nederlandse biggenhandelaren voorzien de komende week een daling van €2 per stuk. De beursprijs voor biggen komt daarmee op €30 per stuk.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • Jan Brabant

  Hoeft VION in ieder geval niet meer zolang na te denken wat ze met de prijs doen

 • niet

  Wat een zooitje zeg ene week +5 andere week -9 deze mensen kunnen gewoon geen prijs neerzetten!!!! Waardeloos

 • arris

  HAD MIN 15 GEDAAN WAS BETER GEWEEST

 • arris

  WE HEBBEN TOCH VAN ROOI

 • Giels

  Van Rooi is te druk met penetreren in de retailmarkt en laat de varkenshouders links liggen. Daar hoef je niks van te verwachten. Hij komt er nu achter dat hij zichzelf te kort doet met de lagere verrekenprijzen de hij intern moet gebruiken.

 • jan hien


  gek toch,15 weken terug waren er toch geen biggen dan moeten de vetten toch duur worden ??????

 • brabantsduitserke

  varkensmesters moeten eens leren varkens te leveren als de prijs stijgt en varkens vast te houden als de prijs zakt . Ze doen iedere keer weer het zelfde. Nu willen ze plotseling weer van hun varkens af voor 2 weken geleden hield men ze vast en dit is het resultaat. Op die manier maak je een hoop faalkosten. Dit is voor iedereen zo in de keten. 

 • zeugenstal

  het is allemaal leuk en wel maar raak zo wel steeds verder in de problemen , ik voldoe aan alle tegenwoordige regels en wordt weer hard onderuit geschoffeld , wanneer doe je het goed tegenwoordig ?
  een ding weet ik zeker het valt niet mee

 • brabantsduitserke

  ja zeugenstal je hebt helaas gelijk. erg zat. dat noemen ze duurzame veehouderij.

 • John*

  beginnen met alvast geen varkens meer op te geven.. laat ze maar weer komen vragen... bij de boeren die bang zijn dat ze niet kunnen leveren staan ze als eerste op de stoep om toch maar te leveren.

 • Jan Brabant

  Als de biggen 2 euro gaan zakken komen die op 30 euro, de beursprijs stond al op 32 euro

 • Gesloten

  Hilckmann zet normaal toch de prijs op vrijdag. Behalve de laatste twee weken in verband met een ondoorzichtige markt???. en nu weer geen prijs??? Is de markt voor Hilcmann nog steeds ondoorzichtig??????. Volgens mij is het heel duidelijk.
  Wachten tot woensdag, en dan de prijs pas bekend maken als ze weten wat Duitsland doet voor de komende week, dus de hoogste prijs zullen de Nederlandse nooit meer betalen.  SLACHTERIJEN MAAK DE PRIJS OP VIJDAG BEKEND VOOR DE VARKENS DIE IN DE IN DE KOMENDE WEEK GELEVERD WORDEN, NET ALS DE BEURS EN NIET ACHTERAF. JULLIE VERKOPEN TOCH OOK GEEN VLEES WAARVAN ACHTERAF DE PRIJS BEKEND GEMAAKT WORDT!!!!!

 • porky01

  Er komt nu veel vlees (verplicht) uit de PO. Altijd als de markt weer wat opkrabbelt komt het po vlees vrij, loopt je dat weer voor de voeten. de po moet er gewoon uit bij normale markt situaties. Dan op dat moment nog maar lagere prijzen, betere 1 keer een bittere pil dan jaren lang!!! In geval van dierziekten zou de po in stand kunnen laten. Maar in vredes
  tijd geen particuliere opslag meer.

 • niet

  Gesloten ben het helemaal met je eens wij moeten naar een systeem waar de slachterijen de prijs vooraf bekend maken. Hoe ze nu doen is makkelijk boeren!!!! Altijd wachten tot Duitsland de prijs neerzet en dan doen ze hier. Dan kunnen wij ja of nee zeggen met leveren en kunnen best een week zonder te leveren misschien bellen ze dan wel en meer betalen was vroeger ook!!!

 • john.ramaker1

  @Jan Brabant Foutje, bedankt voor de opmerking. Heb het aangepast.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.