Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Beursprijs stijgt door, Hilckmann wacht af

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens stijgt met 5 cent naar €1,47 per kilo geslacht gewicht. Vleesconcern Hilckmann maakt zijn varkensprijs opnieuw later bekend.

Volgens Hilckmann blijft de vleesmarkt op dit moment ondoorzichtig. Daarom durft het concern het nog niet aan om op vrijdagavond al een notering bekend te maken. Afgelopen week werd de notering vanwege de ondoorzichtige ontwikkelingen in de vleesafzet op woensdag vastgesteld in plaats van op vrijdagavond. Afgelopen week is de Hilckmann-notering uitgekomen op €1,45 per kilo geslacht gewicht.

De varkensprijzen zijn sinds begin mei sterk in opmars. De beursprijs is sindsdien met 16 cent per kilo gestegen. De prijs bereikt daarmee het hoogste niveau sinds half september vorig jaar. Met name een krap aanbod in Duitsland heeft de prijsontwikkeling een zet richting hogere niveaus gegeven. Daarnaast heeft het mooiere barbecueweer een bijdrage geleverd, omdat tijdens het barbecueën meer vlees wordt geconsumeerd.

De biggenmarkt ziet de prijzen stabiliseren. Voor de komende week rekent de Nederlandse biggenhandel opnieuw op onveranderde prijzen. Daarmee blijft de beursprijs voor biggen op €32 per stuk.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Eén reactie

  • niet

    Als de beurs maar min 5 cent had gedaan dan wist Hilckman het wel!!

Of registreer je om te kunnen reageren.