Varkenshouderij

Nieuws 8833 x bekeken 9 reacties

Beursprijs klettert nog eens 6 cent

Zoetermeer – De Nederlandse varkensprijs krijgt opnieuw een zware tik te verwerken. Voor de komende week gaat de prijs 6 cent onderuit. Daarmee komt de prijsval in de Nederlandse beursprijs op 15 cent per kilo in twee weken. De Duitse slachterijen verlaagden hun noteringen in deze periode met 13 cent.

De prijsontwikkeling bij vleesconcern Hilckmann loopt wat dat betreft iets meer in de pas met Duitsland. Afgelopen week verlaagde Hilckmann zijn notering met 7 cent naar €1,40 per kilo. Voor de komende week heeft het vleesconcern zijn prijsverlaging bepaald op 5 cent waarmee de prijsverlaging over de afgelopen twee weken uitkomt op 12 cent per kilo.

De prijsval in Nederland en Duitsland is veroorzaakt door een slechte afzetmarkt voor varkensvlees. Slachterijen hebben hierop hun productie verminderd en daardoor ontstond een ruim aanbod aan varkens. Dit werd nog eens versterkt door de vrees van varkenshouders voor verdere prijsverlagingen. Zij zijn na de eerste forse prijsdaling versneld varkens gaan aanbieden.

De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens ging afgelopen week al met 9 cent onderuit naar €1,38 per kilo geslacht gewicht. De 6 cent van deze week doet de prijs nu dalen naar €1,32 per kilo. De markt voor slachtzeugen krijgt hiervan ook een flinke tik mee. Dat resulteert deze week in een prijsverlaging van 7 cent naar €0,93 per kilo geslacht. Levend noteert 6 cent lager op €0,69 per kilo.

De moeizame biggenmarkt ontkomt ook niet aan verval na de prijsverlagingen bij de varkens. De week verwachten de Nederlandse biggenhandelaren een prijsdaling van €3. De beursprijs voor biggen komt daarmee op €27 per stuk.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

Verwachte beursprijs voor biggen

Beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • varkenshouder1


  En maar varkens blijven slachten van 92 kg of meer en dan blijven klagen dat er teveel varkens zijn. Er zijn niet teveel varkens maar wel teveel kilo`s. Wanneer krijgen kopers van varkens het besef dat je met een varken van gemiddeld 10 kg minder op zo`n moment meer overhoud dan aan een zwaar varken.

  Of zou er toch veel verdiend worden door kopers door een zwaar varken te slachten. Lijkt wel want anders stapt men wel over op reguleren.

 • boerkebrabant

  probeer je eigen slachterij te bewegen om de gewichtskorting voor zware varkens flink naar beneden bij te stellen, een slachthuis alleen kan dat niet maar met meerdere moet het volgende week al kunnen, het word warm, varkens gaan dan minder groeien, het moment om nu te gaan veranderen, mijn voorstel  zou zijn om de gewicht tabel van 80-100 te maken iplv 83-108

 • John*

  slachtprogramma's zijn teruggeschroefd en er zijn geen varkens over... t aanbod is dus net zo hard gedaald als de vraag.. waarom moet de prijs dan zo hard vallen?

 • Wim Toornstra


  Varkenshouder 1 Misschien moeten we wel minder biggen maken??

 • ikkethuis

  Als ik zie wat eric van loon doet, gaat het zo slecht nog niet met de slacht.

 • varkenshouder1


  #5 Er staan meerdere slachters in de Quote volgens mij.

  #4 Minder biggen maken is niet nodig maar we moeten er niet meer maken dan nodig. Het huidige aantal is goed om de markt te bedienen maar dan moet je sturen in slachtgewichten.

 • massy


  Dit is misschien wel een taak van het POV om de geslacht gew naar beneden te krijgen bij de slachterijen en zonder gewichts korting zal een hele hoop varkensvlees schelen bv 80-100kg.

 • LUCTOR


  Jammer dat het varken zo slecht gewaardeerd wordt en ook zijn uitwerpselen, zijn toch twee kwaliteits produkten. Maak het produkt schaars zodat het de waardering krijgt die het toe behoord.

 • niet

  achterhaalt die min 6 !!!!!!!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.