Varkenshouderij

Nieuws

Westfleisch verkoopt meer, maar omzet stagneert

Münster - Westfleisch heeft vorig jaar duidelijk meer afgezet. Dat resulteerde echter in een minieme omzetgroei.

Ten opzichte van 2013 steeg de afzet met 4,7 procent naar krap 950.000 ton. De omzet pluste met 0,3 procent naar €2,51 miljard. In de toelichting bij de cijfers spreekt het Duitse concern van een goede ontwikkeling, hoewel de afzet door het importembargo van Rusland niet eenvoudig was. Desondanks was het exportaandeel van de afzet 44 procent. Tevens kon in alle segmenten van de verwerking groei worden gerealiseerd. De enige uitzondering was op dat punt de zeugenverwerking. Het totale aantal aan de haak gebrachte varkens nam niettemin met 2,4 procent toe naar krap 7,6 miljoen, het aantal geslachte runderen met 1,9 procent naar een kleine 350.000. Het aantal geslachte kalveren steeg met 5,5 procent naar krap 63.000.

Ook de vleesveredeling, de productie van worstwaren, zit in de lift bij de Westfaalse coöperatie. Bij deze activiteiten noteert het bedrijf een groei van ruim 7 procent. "Met meer dan 4000 ton verwerkt vlees per week draagt deze sector met meer dan 25 procent aan de totale concernomzet bij", aldus de toelichting.

Westfleisch bevestigt voorts berichtgeving van varkenshoudersorganisatie ISN dat het bezig is om de ondernemingsvorm om te zetten in een Europese coöperatie, een Societas Cooperativa Europaea (SCE). Met deze nieuwe internationale juridische inrichting van het bedrijf worden ook leveranciers uit andere landen dan Duitsland, bijvoorbeeld contractleveranciers in Nederland, gemotiveerd om lid te worden van de met het hoofdkantoor in Münster gevestigde coöperatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.