Varkenshouderij

Nieuws

Westfleisch signaleert meer salmonella

Münster - Het percentage varkens bij vleesverwerker Westfleisch met een hoog besmettingsrisico (categorie 3) voor salmonella is gestegen van 2,8 procent in 2010 tot 5,6 procent nu.

Dat staat in het informatiebulletin van het bedrijf. Volgens Westfleisch neemt de salmonelladruk niet alleen bij hen toe, maar ook bij collega-bedrijven.

Zorgen maakt Westfleisch zich over het feit dat een kwart van de varkensbedrijven in categorie 2 zit. Als op bedrijven met een gemiddelde besmettingsdruk nog een uitbraak volgt, zitten deze direct in de hoog besmette groep. Westfleisch gaat niet korten op de inkoopprijs als varkens besmet zijn met salmonella. Van contractleveranciers wordt verlangd dat zij de besmettingsdruk verlagen. Blijft resultaat uit, dan bestaat de mogelijkheid dat de slachterij het contract ontbindt. Voor niet-contractvarkens in categorie 3 moeten varkenshouders er rekening mee houden dat Westfleisch deze niet afneemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.