Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Warenhuis stelt regels antibioticagebruik vast

Halle - Het Vlaamse warenhuis Colruyt zal in het lastenboek nieuwe regels voor antibioticagebruik bij varkens toevoegen.

Dit maakt AMCRA, het kenniscentrum inzake antibioticagebruik en -resistentie bij dieren in België bekend. De warenhuisketen ondersteunt de aanpak van AMCRA, die erop gericht is om met een gezamenlijke inspanning van veehouders, dierenartsen, veevoederfabrikanten, farmaciebedrijven en wetenschappers tot een halvering van het antibioticagebruik tegen 2020 te komen. In zijn lastenboek streeft Colruyt naar een zo laag mogelijk antibioticagebruik. Antibiotica mag uitsluitend om curatieve redenen aan de varkens toegediend worden, na diagnose door de dierenarts. Daarnaast is een goede infrastructuur en management van belang om een optimale bioveiligheid, dierenwelzijn en -gezondheid te bereiken.

Eén reactie

  • w v gemert


    Volgens mij zou de kop anders moeten zijn n.l.; Colruyt volgt de afspraken die gemaakt zijn door div. partijen die betrokken zijn bij de sector in Belgie en laat deze onderdeel uitmaken van leveringsvoorwaarden.

Of registreer je om te kunnen reageren.