Varkenshouderij

Nieuws

Nieuwe afzetorganisatie voor Deense DanAvl genetica

Wehl - Aandeelhouder Maurice Goossens stapt uit Porc-Ex Holland en vormt samen met TGZ Nederland een nieuwe afzetorganisatie voor Deense genetica.

Hiermee ontstaat een organisatie die in ons land zo'n 20 procent van de zeugenhouderij van DanAvl genetica voorziet. Alle subfokbedrijven die voor Porc-Ex fokgelten produceren gaan deel  uitmaken van de nieuwe organisatie. "Met deze stap kunnen wij een nog betere invulling geven aan de toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige DanAvl-producten", zegt Gerard Reuling, algemeen directeur van de nieuwe organisatie. "De nieuwe organisatie heeft een landelijke dekking, kan nog efficiënter werken en door het bundelen van onze kennis kunnen we onze klanten nog beter begeleiden."

Deens big zeer gewild

De nieuwe onderneming, die 8 medewerkers telt, vestigt zich op de huidige kantoorlocatie van TGZ in Wehl. Volgens Goossens zijn er nog volop groeikansen voor de DanAvl-genetica."Bij de vleesvarkenshouders, in met name Duitsland en andere Oost-Europese landen en ook in toenemende mate in Nederland, is het Deense big een zeer gewild vleesvarken." Gerard Reuling: "Bovendien heeft de nieuwe organisatie toegang tot alle DanAvl-berenpools in ons land en in het buitenland. Daarmee is de beschikbaarheid van de allerbeste genetica gewaarborgd."

Of registreer je om te kunnen reageren.