Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

NVWA kan vraag naar exportkeuringen niet aan

Utrecht - De NVWA heeft keuringsaanvragen voor zes varkensexporten voor maandag niet kunnen honoreren.

Dat meldt een woordvoerder van de organisatie. Dinsdag, 5 mei, is een vrije dag en wordt er niet gekeurd. "We hebben in een vroeg stadium de bedrijven er op gewezen dat we op 5 mei niet keuren. We zien nu een extra grote vraag naar keuringen voor aanstaande maandag. We doen wat we kunnen en hebben geprobeerd zoveel mogelijk exporten doorgang te laten vinden door ze via de verzamelcentra te laten lopen. Maar het lukt ons niet om alle aanvragen te honoreren", aldus de woordvoerder.

Varkensexporteur Willie Tijs in Haarle is één van de gedupeerden die nul op het rekest kreeg voor zijn keuringsaanvraag. Hij spreekt er schande van en noemt de gang van zaken diep droevig. "Ze horen er gewoon voor te zorgen dat alles door kan gaan", aldus Tijs.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  een ambtenaar heeft geen verplichting naar de ondernemer toe, alleen ondernemers hebben allerlei verplichting naar het ambtelijk apperaat toe

 • Elevage

  schandalig! De varkensprijzen zijn nou niet van die luxe dat een dagje overslaan en goede optie is.
  bovendien ben ik van mening dat de ambtenaren van NVWA betaald worden door ........ Meer inzet van NVWA mag best, maar dat kan natuurlijk niet want die hebben allemaal een vrije dag op de 4e ant dat sluit zo lekker aan bij de 5e.
  En hoe denken de NVWA'ers dat een boer dat doet??????

 • koestal

  autoriteit van onkunde

 • arris

  het beste is alle keuringen afzeggen

 • jan hien


  stal keuring

 • vanmeertrading


  Misschien volgende keer ook de onaangekondigde controle op je bedrijf door de NVWA afzeggen.. Sorry meneer, kan niet want morgen heb ik een vrije dag, dus vandaag doe ik ook niets.

 • agneaux

  Waanzinnig.
  U moet de keuring op tijd aanvragen.
  u moet aan van alles en nog wat voldoen anders draaien wij u nek om.
  U voldoet aan alles, u heeft het op tijd aangevraagd, u betaald whatever it takes - sorry geen zin - zoek het uit en val kapot - dan hebben we toch ons zin: einde levende export!
  Waar zijn onze rechten gebleven?
  Die goeie ouwe tijd: RVV - ten dienste van de agrarische sector.

  Detournement de pouvoire!
Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.