Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Meer biggen en zeugen in Deense stallen

Kopenhagen - De Deense varkensstapel is door een groter aantal biggen het afgelopen jaar gegroeid. Volgens de inventarisatie van Danmarks Statistik staan er per 1 april ruim 4 procent meer gespeende biggen in de stallen dan een jaar eerder.

De zeugenstapel groeide met krap 1 procent naar 1,035 miljoen. De vleesvarkensstapel slonk met 2 procent naar 3,055 miljoen dieren. De groeiende biggenstapel moet volgens de statistici worden gezien in het licht van de export van deze dieren. In een vergelijking met 2005 noteert het statistiekbureau een toename van de biggenexport van 3 miljoen naar 11,3 miljoen in 2014 ofwel een plus van 277 procent. In hetzelfde tijdsbestek daalde het aantal geslachte vleesvarkens van 25,9 miljoen naar 18,9 miljoen. Dat is een daling met 27 procent.

Eén reactie

  • John*

    Denemarken is in 10 jaar tijd dus 1,3 miljoen biggen meer gaan produceren. een toename van 4,4%. Zo spannend is het dus allemaal niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.