Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

MRSA-preventie Zweden bespaart miljoen euro

Uppsala - De gezondheidszorg in Zweden bespaart per jaar minstens 1 miljoen euro dankzij de preventieve maatregelen van de varkenshouderij tegen MRSA.

Dat heeft de Zweedse landbouwuniversiteit (SLU) berekend in een wetenschappelijke studie. De varkensbedrijven in dit land zijn MRSA-vrij en willen dit zien te blijven door onder meer geïmporteerde fokvarkens eerst te te testen.

Zolang het risico op insleep van de antibiotica-resistente bacteriën via andere kanalen klein is, blijft het maatschappelijke nut van de preventieve tests groot, menen de onderzoekers die de studie hebben uitgevoerd in samenwerking met onder andere de veterinaire gezondheidsautoriteit Statens Veterinäranstalt (SVA) en landbouwfederatie LRF.

Eén reactie

  • w v gemert


    Ook in Zweden hebben ze allelei rekenmodellen ik lust er wel pap van. Waarde van deze publicatie is NUL. Als ik eens veel tijd over heb zal ik eens een rekenmodel maken van wat alle onderzoeken kosten en hoeveel onderzoeken meteen de prullemand in gaan. De besparing die daardoor zou kunnen ontstaan (flut onderzoeken niet uitvoeren) daar zal ik dan een rekenmodel voor maken en de resutaten als wetenschap publiceren, wie doet mee? De boerderij kan alvast aangeven dat zij het publiceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.