Varkenshouderij

Nieuws

JSR Genetics en Topigs Norsvin werken samen

Vught - JSR Genetics en Topigs Norsvin starten een genetisch partnerschap voor de markt in Groot-Brittannië. JSR Genetics wordt exclusief distributeur van Topigs Norsvin genetica in Groot-Brittannië.

De k.i.-activiteiten van AIM UK in Groot-Brittannië worden opgenomen in de k.i.-organisatie van JSR Genetics. AIM UK is onderdeel van het wereldwijde k.i.-netwerk van Topigs Norsvin. Tevens worden de R&D activiteiten van JSR Genetics en Topigs Norsvin samengevoegd. De internationale activiteiten van JSR Genetics blijven buiten de overeenkomst.

Het fokprogramma van de zeugenlijnen van JSR Genetics draagt voortaan het label 'powered by Topigs Norsvin'. Dit betekent dat Topigs Norsvin zorgdraagt voor de berekening van fokwaardes en andere zaken rond de fokkerij van zeugenlijnen in Groot-Brittannië.

Bernard Hoggarth, voorzitter van de Raad van Commissarissen van JSR Genetics: "Met deze overeenkomst komen twee vooraanstaande bedrijven in de varkensfokkerij samen met als doel sneller genetische vooruitgang te realiseren. Beide bedrijven blijven zelfstandig. De samenwerking maakt het mogelijk om als JSR Genetics haar klanten in Groot-Brittannië een bredere keuze in genetica aan te bieden.''

Directeur Tim Rymer van JSR Genetics voegt toe: "Voor de Britse markt betekent dit dat varkenshouders toegang krijgen tot de modernste genetica en technologieën. De ontwikkelingen gaan snel en met deze overeenkomst krijgt JSR Genetics direct toegang tot de wereld van genomics.''

Martin Bijl, directeur van Topigs Norsvin: "We zijn verheugd met de overeenkomst met JSR Genetics. JSR Genetics heeft een belangrijke positie op de Britse markt en biedt zo de mogelijkheid om ons verder te ontwikkelen in Groot-Brittannië.''

Of registreer je om te kunnen reageren.