Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

Duitse consumptie varkensvlees nogmaals iets lager

Bonn- De varkensvleesconsumptie per inwoner in Duitsland is vorig jaar met 300 gram teruggelopen naar gemiddeld 38,2 kilo.

Die cijfers heeft landbouwmarktbureau AMI naar voren gebracht op een seminar over de Duitse vleesmarkt. De dalende trend van de afgelopen jaren hield aan. De laatste keer dat de consumptie groeide was in 2011 toen 40,1 kilo per hoofd van de bevolking werd gekocht. Duitsland produceerde vorig jaar 5,042 miljoen ton en importeerde daarnaast 1,208 miljoen ton varkensvlees. De export wordt becijferd op 2,861 miljoen ton.

De teruglopende consumptie is een gevolg van een aantal factoren, waaronder een vergrijzende bevolking en een toenemend aantal varkensvlees afwijzende inwoners van buitenlandse herkomst. Verder wordt op de groeiende 'buitenshuismarkt' (horeca) varkensvlees vaak stiefmoederlijk behandeld door de aanbieders, constateert AMI.

Laatste reacties

 • henkgrootens

  300 gram maal aantal inwoners Duitsland zijn heel veel varkens. Dit getal zal ook wel opgaan voor andere EU landen. En nog breid de varkensproduktie zich uit.

 • joannes

  De varkens productie breidt uit om het inkomen van de Boer in stand te houden @henkgrootens. Voor vermarkten en marktkennis leunt de producent/boer op de Coöperatie die het óók moeilijk heeft. Uiteindelijk zullen de te schrale prijzen het signaal moeten worden waarmee boeren gemotiveerd of gedemotiveerd worden voor productie. De periodes van Garantie prijzen van overheidswege met opslag brengen alleen valse hoop en schijn zekerheid! 

 • hertha

  Consumptie daling kan ook te maken hebben met berenvlees (geur).
  Als je een keer een stinkbeer in de pan heb gehad of met de bbq, dan weet je dat de consumptie er niet beter van wordt.


 • brabantsduitserke

  verkeerd beeld per inwoner. weet u ook dat de inwoners stijgen.

 • joannes

  Maar eten die varkens vlees of is het hen verboden vanuit religie @brabantsduitserke?

 • varkenshaasje

  mij is ook wel eens het een en ander verboden toch gedaan

 • Joseph,de man


  Het meeste kippen en varkensvlees is smakeloos en vol met water wat er in gespoten word door de vleesverwerkende industrie,vervolgens word datzelde water als vlees verkocht,hetzelfde gebeurde jaren geleden met de tomaten,eigen schuld dikke bult, indien dit niet snel stopt wil de consument helemaal geen vlees meer,

   JE HOUDT DE CONSUMENT NIET ALTIJD VOOT DE GEK.

  -----------------------------------------------------------------   

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.