Varkenshouderij

Nieuws 1085 x bekeken

Deelnemers begeleidingstraject vierdageneis bekend

Wageningen - De deelnemers van het begeleidingstraject voor de vierdageneis zijn bekend.

Komende weken krijgen de bedrijven die zich hebben aangemeld bericht van de onderzoekers van Wageningen University. Dit meldt de Nederlandse Vakbond voor Varkenshouders (NVV) in het ledenblad De Trog. De desbetreffende bedrijven krijgen een telefoontje van de onderzoekers, waarna duidelijk is of zij wel of niet in aanmerking komen voor het begeleidingstraject. Deelnemende bedrijven kunnen een jaar ontheffing krijgen om de adviseerde aanpassingen op het bedrijf door te voeren. Hiervoor zijn criteria opgesteld waaraan de bedrijven moeten voldoen. Deze worden aan de hand van een checklist in beeld gebracht. De NVV en LTO geven aan op korte termijn een vervolgonderzoek te willen starten naar het effect van prostaglandine op groepsgewijs werpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.