Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Beursprijs varkens zet weer een stap omhoog

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens is met 3 cent verhoogd naar €1,37 per kilo geslacht gewicht. Ook vleesconcern Hilckmann verhoogt zijn varkensprijs met 3 cent en komt daarmee op €1,40 per kilo geslacht gewicht.

Met deze prijsverhogingen volgen beide Nederlandse partijen de prijsontwikkelingen in Duitsland waar de noteringen woensdag al met 3 cent werden verhoogd naar €1,45 per kilo geslacht gewicht. De prijsvorming op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs stabiliseerde afgelopen week stijging van 2 cent en de een niveau van €1,51 per kilo geslacht gewicht.

Hoewel er in de komende week een slachtdag uitvalt in verband met Pinksteren kan de varkensmarkt de lichte maar gestage prijsstijging in de afgelopen dus voortzetten. Wat dat betreft is er sprake van een 1-2-3'tje, want in week 20 ging de beursprijs met 1 cent omhoog, de week erna volgde een stijging van 2 cent en deze week komt er 3 cent bij. Mooi weer en dus een grotere vraag naar barbecueproducten moet het prijsherstel verder ondersteunen, hopen diverse partijen in de markt.

Het prijsherstel bij de varkens heeft de biggenmarkt nog niet voldoende kunnen ontlasten van prijsdruk. Voor de komende week verwachten de Nederlandse biggenhandelaren een verdere prijsdaling van 50 cent. Daarmee komt de beursprijs op €32 per big.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

  • aarthamstra1

    Dat word weer zakken vullen.

  • tikka


    varkenssector ook door fosfaatplafond vanwege de geweldige vooruitzichten.

Of registreer je om te kunnen reageren.