Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Varkenspost bouwt I&R-module

Hardenberg - Dienstverlener Varkenspost.nl, onderdeel van DGB in Hardenberg, bouwt aan een module zodat klanten de I&R-registraties kunnen doorgeven.

Voor varkenshouders moet het dan mogelijk zijn om alle aan- en afvoermeldingen bij Varkenspost te doen. Volgens manager Leo Verheijen sluit deze service goed aan bij de overige dienstverlening van Varkenspost zoals de IKB-certificering en antibioticaregistratie.

De formele overeenkomst met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is nog niet binnen. Verheijen verwacht dat deze spoedig volgt. Begin juli moet het systeem dan operationeel zijn. De service kost varkenshouders een paar tientjes per jaar.

Naast Varkenspost bouwt ook softwarebedrijf Agrovision aan een module voor I&R-registraties. Het bedrijf doet dat in opdracht van de POV. Het nieuwe systeem moet gebruiksvriendelijker, sneller en betrouwbaarder worden dan de huidige programma's. De database waar alle aan- en afmeldingen uiteindelijk terechtkomen, wordt beheerd door RVO.nl. In die zin zijn Varkenspost en Agrovision een doorgeefluik aan de echte database. Voorheen was deze taak ondergebracht bij het productschap. Sinds 1 januari heeft het ministerie van economische zaken deze publieke taak overgenomen.

Laatste reacties

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • steenbok1


    ?,

Of registreer je om te kunnen reageren.